dinsdag 9 april 2019

Minister Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij houdt ontslag op verzoek president aan

Reden voor ontslag nog onduidelijk

President Bouterse vraagt 'een en ander aan te houden'


Lekhram Soerdjan, minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), heeft gisteren zijn ontslag ingediend bij president Desi Bouterse. Wat de reden precies is voor deze stap, is onduidelijk. Starnieuws schrijft vandaag rond het middaguur, dinsdag 9 april 2019, te hebben vernomen, dat er veel strubbelingen waren in de leiding van het ministerie. Volgens de Ware Tijd gaat het om een hoog opgelopen ruzie tussen de bewindsman en de onlangs aangestelde waarnemend directeur Deepak Jairam.

Naar verluidt zouden er tussen de bewindsman en de directeur over verschillende zaken verschil van inzicht zijn over het te voeren beleid. Soerdjan zou de houding en handelingen van de directeur zelfs hebben ervaren als bewuste tegenwerking en desavouering.
Wat de emmer heeft doen overlopen is onduidelijk.

Soerdjan was gisteren niet verschenen bij de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers. Het is nog niet duidelijk of president Desi Bouterse het ontslag van de minister heeft aanvaard.

Soerdjan zei vorig jaar april de uitdaging aan te gaan. Toen hem gevraagd werd of hij belangstelling had voor de functie van minister van LVV, zei hij vooral gekeken te hebben naar de kans om een bijdrage te leveren. 'Ik weet dat er beperkte middelen zijn en heel wat problemen aangepakt moeten worden. Als wij goed met elkaar samenwerken en de middelen nuttig gebruiken, moet het lukken om stappen voorwaarts te maken', zei Soerdjan, die het lidmaatschap van de VHP had opgezegd om minister te kunnen worden.

Het Nationaal Informatie Instituut meldt in een persbericht: 

'Onlangs is er binnen de leiding van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij een ernstig meningsverschil ontstaan met betrekking tot het beleid en de beleidsuitvoering. De regeringsleider, de heer D.D.Bouterse heeft naar aanleiding daarvan een spoed meeting bijeen geroepen teneinde aan dit verschil het hoofd te bieden. 

Tijdens dit gesprek heeft de minister, dhr L. Soerdjan zich dusdanig beledigd gevoeld dat hij besloten heeft zijn portefeuille ter beschikking te stellen van het staatshoofd. 

De president heeft toen gemeend de minister te vragen een en ander aan te houden, zodat er ruimte gevonden kan worden om na te gaan op welke wijze de minister op basis van zijn expertise en ervaring anderszins ingezet kan worden in het ontwikkelingsproces van ons land. 

De minister is meegegaan met het voorstel van de president ten gevolge waarvan hij zijn ontslagbrief aanhoudt, in afwachting van de komende ontwikkelingen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten