woensdag 13 maart 2019

'Niet aannemelijk dat Nordic aanspraak kan maken op aandelenkapitaal van Rectour, exploitant bordeel-nachtclub Campo Alegre' - Curaçao

'Het is een van die ondernemingen in de wereld die worden gezien als vehikel voor witwassen'


Als kemphanen vechten ze om de zeggenschap over bordeel en nachtclub Campo Alegre: het in Nederland gevestigde Nordic Venture Capital bv en Rectour Corporation nv, de exploitant van Campo. De rechter moest eraan te pas komen en deed gisteren uitspraak. De rechter oordeelt dat ‘niet aannemelijk’ is geworden dat Nordic aanspraak kan maken op het aandelenkapitaal van Rectour, zo blijkt uit het vonnis, aldus vandaag, woensdag 13 maart 2019, het Antilliaans Dagblad.

John Loth, directeur van Rectour en dus uitbater van Campo Alegre, zegt niets te maken te hebben met het Nederlandse bedrijf. 'Helemaal niets. Ik ken het niet eens. Het is een van die vele ondernemingen in de hele wereld die worden gezien als een vehikel voor witwassen van geld.' Verder wil Loth over de rechtszaak niets kwijt. 'Er spelen bij ons allerlei dingen, ook belastingzaken. We hebben daarom voorlopig een mediastilte afgekondigd.'

Maar, hoe dan ook deed de rechter gisteren uitspraak in een Kort Geding dat door Nordic was aangespannen, niet alleen tegen Rectour, maar ook tegen beide directeuren Loth en Terrence Tecla.

Volgens Nordic staan 100 van de 500 aandelen van Rectour onterecht op naam van tweede directeur Terrence Tecla. Het bedrijf eist via haar advocaten dat Tecla de aandelen, die hij destijds overnam van Franklin c.s., overdraagt en dat zowel hem als directeur Loth, wordt verboden zich als bestuurder en aandeelhouder van Rectour te gedragen.

Nordic wil dat beide directeuren op bevel van de rechter worden ontslagen, uit hun functie worden ontheven of worden geschorst en dat zij niet langer op het bedrijfsterrein en in het kantoor mogen komen. Nordic draagt zelf een kandidaat aan die de leiding van Campo Alegre zou moeten overnemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten