dinsdag 26 maart 2019

Minister Hoefdraad beweert 'stapels informatie' in corruptiezaken naar procureur-generaal te hebben gestuurd

'Alle informatie die ik had via de CLAD is intussen doorgegeven aan de pg'


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft stapels informatie gestuurd naar procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday inzake corruptieonderzoeken. De pg zei gisteren in De Nationale Assemblee, als antwoord op een brief van Assembleelid Carl Breeveld (DOE), dat hij onderzoeken niet kon afronden omdat niet alle informatie die opgevraagd is, is verstrekt aan het Openbaar Ministerie (OM). Dit meldt Starnieuws vandaag, dinsdag 26 maart 2019.

Hoefdraad zei gisteren, dat als enkele brieven niet beantwoord zijn, dit niet opzettelijk gebeurd is. Hij laat natrekken waar het mis is gegaan. Verschillende brieven zijn beantwoord en dozen aan informatie zijn verschaft aan het OM. Op verzoek van de pg zijn de dossiers ook gedigitaliseerd.

De brieven die beantwoord zijn, heeft de bewindsman ook opgestuurd naar De Nationale Assemblee. Het blijkt ook dat er een bevestigingsbrief is van het secretariaat van de pg, waarin ontvangst van de informatie is bevestigd. Dit was reeds een jaar geleden het geval.

President Desi Bouterse had dossiers gestuurd naar de procureur-generaal over corruptiezaken rond
- Telesur
- Naschoolse opvang
- Aankoop ambassadegebouw in Frankrijk
- Carifesta
- Stichting Bosbeheer en Bostoezicht
- Scheepvaart Maatschappij Suriname.

'Schande dat een regering die bij monde van de president een kruistocht zou voeren tegen corruptie, nalaat om volledige stukken in te dienen. Dit is misleiding van het volk, of  doen alsof, want uit niets blijkt dat de intentie aanwezig is deze kwesties aan te pakken', zei Breeveld eerder.

Minister Hoefdraad zei, dat hij dit jaar al twee tot drie keer contact heeft gehad met de pg. Hij zal weer contact met hem maken om na te gaan of er nog vraagstukken zijn. Alle informatie die de bewindsman had via de CLAD (Centrale Landsaccountantsdienst) is intussen doorgegeven aan de pg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten