woensdag 6 maart 2019

Man, 'Bakintie’ of ‘Kintoe’, doodgestoken te Banafo Kondre in het district Brokopondo

Ruzie ontaardt in steekpartij, omdat slachtoffer vond dat verdachte te lang wegbleef om sigaretten te kopen...


Ryan Adjako, meer bekend als ‘Bakintie’ of ‘Kintoe’, is vrijdag 1 maart te Banafo Kondre in het district Brokopondo overleden aan steekverwondingen aan het hoofd en hals, zo meldt het Korps Politie Suriname woensdag 6 maart 2019.

Bij aankomst op de locatie trof de politie van Brownsweg het slachtoffer Adjako. Hij stierf ter plaatse, kort na de komst van de politie. Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood vast. In het belang van het onderzoek werd het lijk, na afstemming met het Openbaar Ministerie, door de politie ter obductie in beslag genomen.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat Adjako aan de verdachte G.J. alias 'Kiem' had gevraagd om sigaretten voor hem te kopen in het dorp. Ryan moet geïrriteerd zijn geraakt, omdat G.J. lang weg bleef. Nadat J. terug was, ontstond er een woordenwisseling tussen hem en Adjako. Die woordenwisseling liep zodanig uit de hand, dat J. en Adjako met elkaar op de vuist gingen.

Op een bepaald moment moet J. een scherp voorwerp tevoorschijn hebben gehaald waarmee hij Adjako steekverwondingen toebracht. Het scherp voorwerp is nog niet terecht. Na zijn daad koos de verdachte het hazenpad. In de ochtend van zondag 3 maart werd hij door de politie van het ressort Brownsweg aangehouden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd J. in verzekering gesteld.

Het onderzoek wordt voortgezet door de afdeling Recherche van Regio Midden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten