zaterdag 16 februari 2019

Vakbonden in Solidaridat Sindikal protesteren tegen Curaçao als humanitaire hulp hub voor Venezuela

'Curaçao moet zone van vrede blijven en zich niet laten misbruiken door VS en Nederland'


De vakbonden verenigd in Solidaridat Sindikal vormen één blok en protesteren tegen het standpunt dat de regering heeft ingenomen om bereid te zijn als hub te functioneren voor humanitaire hulp aan Venezuela. De bonden komen vandaag, zaterdag 16 februari 2019, weer bijeen om te bepalen welke actie zij nu zullen ondernemen, aldus het Antilliaans Dagblad.

Premier Eugene Rhuggenaath heeft eerder deze week verklaard, dat Curaçao bereid is als hub te fungeren voor het leveren van humanitaire hulp aan het noodlijdende Venezuela. Dit deed hij een dag nadat de Nederlandse minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken hier enigszins te vroeg over uit de school klapte in een brief aan de Tweede Kamer.

Hoewel er nog geen officieel verzoek is binnengekomen, heeft de bereidwilligheid van de Curaçaose regering voor nogal wat consternatie gezorgd. Niet alleen de bonden, maar ook verschillende Statenleden hebben kritiek geuit en zich publiekelijk afgevraagd of de minister-president wel goed heeft nagedacht over de mogelijke gevolgen voor Curaçao.

De bonden die aangesloten zijn bij Solidaridat Sindikal begaven zich gisteren naar Fòrti waar zij een brief aan de premier overhandigden en met hem in overleg traden. De strekking van dit schrijven was dat Curaçao een ‘zone van vrede’ moet blijven zoals Rhuggenaath eerder had gesteld en zich niet moet laten misbruiken door de Verenigde Staten en Nederland.

Na afloop stond Angelo Meyer (voorzitter van PWFC) de pers te woord. Hij werd vergezeld door Gherrel Remilia (voorzitter Apri), adviseur Errol Cova, Kenneth Valpoort (voorzitter Horecaf), Frensley Sille (voorzitter BTG) en Wendy Calmes (CGTC). 'Ik praat en praat en praat, maar de premier wil het niet horen. Ik weet niet meer hoe ik met hem moet communiceren', zei Meyer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten