maandag 31 december 2018

Nieuw Suriname (NS) laat op laatste dag 2018 van zich horen.....

'Door de regering ingevoerde Rij- en Voertuigenbelasting de grootste domper van 2018'

'Mensen die armoede willen lijden, moeten stemmen op de partijen die nu aan de macht zijn'


Voor John Nasibdar, voorzitter van Nieuw Suriname (NS), is de door de regering ingevoerde Rij- en Voertuigenbelasting de grootste domper van 2018. 'We worden niet één keer, maar tweemaal gestraft voor hetzelfde ding', stelt hij vandaag, maandag 31 december 2018, op Starnieuws. Ook de armoede waarmee veel Surinamers zijn geconfronteerd, ziet hij als een dieptepunt. Om zich heen ziet hij mensen die vanwege de verslechterde economische situatie niet uitkomen met het salaris van één baan en daarom genoodzaakt zijn twee en drie jobs te doen. 'Het is echt zwaar. Soms vraag ik me af: hoe komen ze uit?'

De armoede waarin mensen binnen de partij, maar ook daarbuiten, terecht zijn gekomen, is reden geweest voor NS om in de districten activiteiten te ontplooien en mensen te motiveren. 'We geloven in onderwijs en productie en zijn daarom begonnen met activiteiten zoals planten.' Zo is de partij aan de slag gegaan met een groep in Saramacca. Demotiverend is evenwel dat de planters, na zware arbeid te hebben verricht, geconfronteerd worden met diefstal van hun oogst.

Als buitenparlementaire politieke partij beseft hijm dat NS niet zoveel invloed heeft, maar desondanks is de partij constant bezig op het veld. In de afgelopen periode zijn de banden met onder andere de Pertjajah Luhur (PL) steviger aangehaald. Ook met de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) zijn er gesprekken gevoerd, vertelt de NS-voorzitter. Hij was ook aanwezig op de feestvergadering van de PL, als vertegenwoordiger van NS.

Volgens Nasibdar moeten de mensen die armoede willen lijden, stemmen op de partijen die nu aan de macht zijn. De politicus stelt dat mensen niet eens meer kunnen eten wat zij willen, maar afhankelijk zijn van wat zij in voedselpakketten krijgen.

Ook heeft hij aangekaart dat degenen die het kiesstelsel nu willen veranderen, weten dat ze de verkiezingen zullen verliezen. De NS-voorman hekelt het feit, dat regeringskopstukken en hun familie en vrienden goed gepositioneerd worden, maar vraagt zich af wat er met de rest van de bevolking zal gebeuren en wie hun ontwikkeling ter hand zal nemen.

Over de oppositionele partijen zei hij, dat die tot een hechte en sterke combinatie zullen moeten samensmelten om de komende verkiezingen te winnen. Gebeurt dat niet, dan zullen mensen straks niet eens meer pakketten kunnen krijgen, voorspelt hij. 'In 2020 zullen we moeten overnemen om het land weer goed te krijgen.'

Het komende jaar ziet hij niet positief tegemoet. 'Ik ben niet negatief, maar ik zie geen enkel lichtpunt. Als ik lees dat ruim 970 bedrijven over de kop zijn gegaan, dan betekent dat zoveel meer mensen werkloos zijn geworden. Dat is heel erg. U ziet het overal, mensen stressen, ook in het verkeer. Ik hoop dat men het hoofd koel houdt en dat we 2019 tot een goed einde kunnen brengen, beter dan 2018. Meestal smijt een regering een jaar vóór de verkiezingen met geld. Laten we kijken wat er gaat gebeuren', zegt Nasibdar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten