zondag 8 juli 2018

Slavenarbeid in Brazilië lijkt geen prioriteit te zijn voor president Michel Temer

Regering schrapt in 2017 70 procent van het budget voor de strijd tegen slavenarbeid

 
Helpen een ​​einde te maken aan de slavenarbeid in Brazilië lijkt geen prioriteit te zijn voor president Michel Temer. Gebleken is, dat zijn regering vorig jaar maar liefst 70 procent van het budget heeft geschrapt in de strijd tegen slavenarbeid, volgens Pragmatismo Politico

Van 2015 tot 2017 nam het aantal officiële gevallen waarin autoriteiten personen redden uit arbeidsvormen die analoog zijn aan de slavernij met bijna 50 procent af.


Toezichthoudende autoriteiten, die belast zijn met het uitroeien van kinderexploratie en -werk, analoog aan slavernij, hebben het laagste aantal inspecteurs in 20 jaar bereikt. 'Ons laatste grote selectieproces om belastingcontroleurs te selecteren was in 2010, dat ongeveer 400 belastingcontroleurs toeliet. Naderhand, in 2014, hebben we er 96 toegelaten. Maar, sindsdien hebben we geen ander selectieproces meer gehad', zegt fiscaal medewerkster Livia dos Cantos Ferreira.

Fiscaal medewerkers voeren hun werk uit in samenwerking met het ministerie van Arbeid. Eliane Santos, een advocate van het ministerie, zegt dat het land 'een historisch proces van vooruitgang heeft ervaren in de strijd tegen kinderarbeid' tijdens de regeringen van de voormalige Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva en zijn opvolgster Dilma Rousseff.

'In de jaren negentig waren er 9,6 miljoen kinderen en adolescenten die werkten. Dit aantal werd teruggebracht tot 2,7 miljoen, volgens Pesquisa Nacional por Amostra de Domicílios (PNAD) in 2015', benadrukte Santos. 'Dit was mogelijk als gevolg van sociaal beleid, waarvan Brazilië ooit als referentie diende.'

Vorig jaar drongen mensenrechtenspecialisten, die in het kader van de Verenigde Naties werken, bij Temer en zijn regering aan om dringende maatregelen te nemen om slavenarbeid in Brazilië te bestrijden, door kritiek te leveren op een overheidsdecreet dat snijdt in het budget voor de uitroeiing ervan.

Een gezamenlijke verklaring van de mensenrechtenspecialisten luidde dat, hoewel Brazilië vaak een 'leidende rol heeft gespeeld in de strijd tegen moderne slavernij', het nu 'verrassend en teleurstellend' is, sinds Temer aantrad, 'om maatregelen te zien dieertoe leiden dat het land terrein verliest op dit front', aldus Brasil 24/7.

(Suriname Mirror/TeleSUR/Pragmatismo Politico/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten