zondag 8 juli 2018

President Maduro maakt tussenstop in Algerije op weg naar inauguratie Erdogan in Turkije

(Bron foto: Dia-Algerie)
Algerijnse tussenstop om diplomatieke banden tussen de twee landen te versterken


De Venezolaanse president Nicolas Maduro arriveerde zondag 8 juli 2018 in Algerije om de diplomatieke banden tussen de twee landen te versterken, als onderdeel van zijn reis naar Turkije voor de inauguratie van Recep Tayyip Erdogan maandag. 

Zowel Venezuela als Algerije hebben verschillende strategische overeenkomsten op het gebied van energie, politiek, communicatie, onderwijs, cultuur, handel en industrie.

Maduro werd ontvangen door de president van de Nationale Volksvergadering van Algerije Said Bouhadja, waarna ze een bijeenkomst hielden 'om de samenwerking tussen de twee naties te versterken', aldus de officiële verklaring.


'De ontmoeting met het Afrikaanse land is gericht op de ontwikkeling van de banden van broederschap die met het Algerijnse volk bestaan en relaties gebaseerd op respect, gemeenschappelijke ontwikkeling, ten voordele van hun volkeren.'

De officiële entourage bestond uit First Lady Cilia Flores, Jorge Rodriguez, vicepresidente Sectorial de Comunicación, Turismo y Cultura, en Jorge Márquez Monsalvee, secretaría del Despacho de la Presidencia, naast andere functionarissen.

(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter/Dia-Algerie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten