maandag 18 juni 2018

Statenlid Walroud, Curaçao,wil antwoord minister Martina op vragen over status havenconcessie

(Bron foto: Facebook)
Van uitvoering havenconcessie zou nog steeds geen sprake zijn


In een rappel aan minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling brengt Statenlid Stephen Walroud (PAR) in herinnering, dat hij eerder vragen heeft gesteld over de status van de havenconcessie en hier maanden later nog geen antwoord op heeft gekregen, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 18 juni 2018.

Walroud stelt, dat zijn brief inmiddels nóg relevanter is geworden, omdat de havenconcessie tussen de regering van Curaçao, Curaçao Ports Authority (CPA) en het private havencontainerbedrijf Curaçao Port Services (CPS) inmiddels bijna twee jaar geleden is getekend en van uitvoering nog steeds geen sprake blijkt te zijn.

'In ieder geval is niet zichtbaar dat er enige beweging in zit wat betreft de aanschaf van nieuwe containers en de reparatie van kades zoals in de concessie tussen partijen is overeengekomen. Het is daarom van groot belang dat de Staten deze informatie zo snel mogelijk ontvangen om een en ander te evalueren', aldus de parlementariër.

In september 2016 werd een nieuwe havenconcessie, die de periode van twintig jaar beslaat, getekend. Hierin zijn verschillende akkoorden opgenomen, waarvan de belangrijkste zijn: het beëindigen van het exclusief recht van CPS in de haven en de miljoeneninvestering door dit particuliere bedrijf ter verbetering van de havenfaciliteiten en infrastructuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten