maandag 18 juni 2018

Grote schoonmaak delen Para vanwege komst president Ram Nath Kovind van India

(Bron foto's: BIC Para)
Zwerfvuil verwijderd, bermen extra gemaaid en opgevuld,  bloemen en palmen verzorgd en wegmeubilair nieuw likje verf


Para is de afgelopen dagen extra schoongemaakt en mooi versierd om een goede indruk te maken op de presidentiële delegatie van president Ram Nath Kovind uit India die vanmiddag, maandag 18 juni 2018, landt op de J.A. Pengelluchthaven voor een officieel bezoek op 19, 20 en 21 juni. 

Medewerkers van het commissariaat Para hebben hun handen vol gehad aan het opruimen van alle afval dat uit auto's wordt gegooid. Alle zwerfvuil is dagelijks verzameld en afgevoerd, de bermen zijn extra gemaaid en opgevuld met krascowzand, de bloemen en palmen kregen ook extra zorg, het wegmeubilair werd opnieuw geverfd en bermen pleinen en plantsoenen worden nu nog versierd, aldus het Burger Informatie Centrum (BIC) Para.

'De meeste werkzaamheden zijn eigenlijk regulier, maar er werd toch extra schoongemaakt tot in de naadjes.'

Op de luchthaven en te Onverwacht zijn voor dinsdag activiteiten gepland voor de komst van president Ram Nath Kovind. Culturele groepen uit Para zijn bij deze speciale gelegenheid gecontracteerd voor optredens. Vanaf vijf uur 's middags zullen 21 saluutschoten worden gelost om de 3 seconden, nabij Zanderij. Bewoners van de omliggende dorpen en plantages worden hiervan op de hoogte gesteld. De scholen in Para zijn ook betrokken bij de ontvangst.

Op drie locaties langs de Kennedy- en de Indira Gandhiweg zullen leerlingen in uniform staan om de delegatie te begroeten. Zij krijgen elk een kleine Surinaamse vlag en een vlag van India. Te Onverwacht wordt een tussenstop gemaakt voor culturele optredens en begroeting van de schoolkinderen.

Bij vertrek van de delegatie donderdag zullen de schoolkinderen weer staan voor het uitwuiven van de delegatie.

De politie geeft morgen aanwijzingen aan weggebruikers voor een verkeerswijziging nabij Centrum Onverwacht. Op die dag zal tussen vijf en zeven uur 's middags het verkeer vanuit Paramaribo, rijrichting Zanderij, via de Damstraat-Mabostraat-Dahlbergstraat omgeleid worden. Het verkeer vanuit Zanderij, rijrichting Paramaribo, zal via de Akrumstraat-Denswilstraat-Kensenhuisstraat zijn route vervolgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten