maandag 8 januari 2018

'Sylvana Simons heeft gelogen over deskundigheid van de nummer drie van haar partij BIJ1'

Cailin Kuit (49), die stelde dat ze ’als psychiater heeft gewerkt’, heeft nooit in register voor artsen en medisch specialisten gestaan

BIJ1: 'Beschuldigingen dat Kuit loog over haar beroep zijn ’een misstand’ en ’laster door rechtse lobby’


Sylvana Simons heeft gelogen over de deskundigheid van de nummer drie van haar partij BIJ1. Titelmisbruik kan tot aangifte of een bestuurlijke boete leiden, zegt een woordvoerder van artsenorganisatie KNMG. De 49-jarige Cailin Kuit, die herhaaldelijk stelde dat ze ’als psychiater heeft gewerkt’, heeft nooit in het register voor artsen en medisch specialisten gestaan. Dat verklaart een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, zo bericht De Telegraaf vandaag,maandag 8 januari 2018.

Campagnemanager Chihiro Geuzebroek van BIJ1 stelde eerder, dat Kuit niet meer in het BIG-register is te vinden, omdat haar diploma’s zijn vervallen ’door escalatie van haar ziekte’. Ze deed de beschuldigingen dat Kuit loog over haar beroep af als ’een misstand’ en ’laster door rechtse lobby’.

Simons ging zondag bij het televisieprogramma Buitenhof pal achter Kuit en haar verleden als psychiater staan. Ze deed de beschuldigingen af als onwaar. 'Waarom zou je twijfelen? Serieuze media zouden niet mee moeten gaan in het twijfel zaaien.' Simons had de cv’s van kandidaten gecontroleerd, zegt ze.


De voorzitter van BIJ1, Melchior Verboeket, kon geen antwoord geven op vragen over het werkverleden van Kuit.

Volgens campagneleidster Geuzebroek heeft Kuit 'een hoge intelligentie en een ontzettend bewonderenswaardig doorzettingsvermogen'. Ze stelt dat Kuit heeft gewerkt bij de Universiteit Nijmegen, omdat dat de enige academie was ’die haar aannam op basis van haar intelligentie en niet afschreef op basis van haar fysieke beperking’.

Het is een overtreding van de Wet op de beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG) om ten onrechte een medische titel als psychiater te voeren. De maximumboete voor ’titelmisbruik’ is 6.400 euro. De Inspectie voor de Gezondheidszorg kan een onderzoek gelasten. Een woordvoerder van artsenorganisatie KNMG zegt: 'De mededeling dat men vroeger psychiater is geweest terwijl dat niet het geval is, kan als misleiding of valsheid in geschrifte worden gezien en daar zou als zodanig aangifte van kunnen worden gedaan bij de politie.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten