zondag 22 oktober 2017

Workshop voor betere grensbeveiliging Suriname

Organisator IMPACS verwacht betere samenwerking tussen verschillende autoriteiten


De Caricom Implementation Agency for Crime and Security (IMPACS), gevestigd op Trinidad & Tobago, en het Ontwikkelingsfonds van de Europese Unie houden morgen, maandag 23 oktober 2017, een workshop voor alle grensbeveiliging autoriteiten in Suriname.

IMPACS verwacht dat deze training ertoe zal leiden, dat de samenwerking tussen de verschillende autoriteiten op het stuk van grensbeveiliging wordt verbeterd. Hierdoor zal de controle op de grenzen verhoogd worden. Immigratie- en douane ambtenaren zullen veel kennis uit deze workshop halen, aldus het Nationaal Informatie Instituut, NII. Een dergelijke training bevordert ook gezamenlijke strategieën in het zoeken naar oplossingen voor bedreigingen op het gebied van veiligheid.

IMPACS speelt een belangrijke rol in het garanderen van veilige grenzen in de regio. De samenwerking tussen IMPACS en de EU is ook gericht op het bestrijden van criminele netwerken en is gebaseerd op het principe van gedeelde verantwoordelijkheid in overeenstemming met de internationale wetgeving. Binnen deze samenwerking wordt gezocht naar oplossingsmodellen in de strijd tegen onder andere mensenhandel, smokkel van goederen, drugs, wapens en munitie. Dit zal bereikt worden door beter beheer van de grenzen en het versterken van bestaande systemen in het analyseren van beschikbare data.

De workshop wordt geopend door de waarnemend minister van Justitie en Politie, Ferdinand Welzijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten