vrijdag 20 oktober 2017

Tien mensen zorginstelling te Ibague, Colombia, aangehouden voor martelen kinderen met geestelijke beperking

Kinderen werden vastgebonden en gedrogeerd in een door de overheid gecontracteerde privé-kliniek

(Bron foto: Fabio Arenas/El Tiempo)

Tien mensen zijn in de Colombiaanse stad Ibague, Tolima, gearresteerd nadat de autoriteiten erachter waren gekomen, dat kinderen met cognitieve beperkingen werden vastgebonden en gedrogeerd in een door de overheid gecontracteerde privé-kliniek, aldus autoriteiten donderdag 19 oktober 2017.

(Bron foto: Politie Ibague)
De tien werkten in een geestelijk gezondheidscentrum dat door het Colombiaanse Instituut voor Kinderwelzijn (ICBF, Instituto Colombiano de Bienestar Familiar) in de centrale stad Ibague, Tolima, werd gecontracteerd.

Volgens het Openbaar Ministerie worden de verdachten vervolgd voor marteling. De verzorgers legden bovendien 'militaire leer' op aan de kinderen, als straf. De autoriteiten hebben niet gezegd hoeveel kinderen het slachtoffer zijn van de criminele praktijken.

De directeur en de medewerkers van het zorgcentrum zijn gearresteerd en zullen in de gevangenis moeten wachten tot hun zaak ter zitting komt.

De lokale krant El Nuevo Dia meldde , dat de autoriteiten waren getipt door een voormalig medewerker.


De verdachten worden beschuldigd  van marteling, samenzwering om een ​​misdaad te plegen en de vernietiging van bewijs in een strafonderzoek. De instelling is voor de duur van het onderzoek gesloten.

De kinderen, die naar verluidt lijden aan een zenuwstoornis, zijn naar andere medische voorzieningen gebracht voor evaluatie.



(Suriname Mirror/El Tiempo/Noticias RCN/Tele SUR/Twitter/LA.FM/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten