vrijdag 20 oktober 2017

Onvrede onder artsen aangesloten bij de Vereniging van Medici in Suriname - Actie niet uitgesloten

Premies van SZF over september zijn laat gestort door het ministerie van Financiën



De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) heeft woensdagavond een spoed algemene ledenvergadering gehouden, waarin onder andere over de stand van zaken rond het Staatsziekenfonds (SZF) een heet hangijzer was. Ook de consequenties voor de VMS aan de orde kwam. 

Starnieuws schrijft vandaag, vrijdag 20 oktober 2017, te hebben vernomen, dat het bestuur hierover een brief zal sturen naar het SZF. Indien er geen structurele oplossing komt, zijn acties - zoals betalen per consult - niet uitgesloten.

SZF-directeur Rick Kromodihardjo zegt in een reactie, dat er wat onvrede is bij de medici. De premies van het SZF over september zijn laat gestort door het ministerie van Financiën. Kort voor de vergadering werd aan de VMS meegedeeld dat de overmaking intussen is gedaan.

'Er zijn geen andere achterstallige tegoeden. Wij betalen elke maand. De afgelopen maand was de betaling inderdaad laat geweest. Dit betreuren wij, maar het gaat om een overmachtssituatie', zegt Kromodihardjo. Hij heeft begrepen dat er een brief naar SZF zal gaan vanuit de VMS en wacht die af.

De specialisten krijgen niet op tijd betaald van de ziekenhuizen, die in grote geldproblemen zitten. Nu is pas over januari betaald. Toen de betaling van het SZF over september ook op zich liet wachten, werd er aan de bel getrokken. Inmiddels blijkt het geld dus te zijn overgemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten