woensdag 4 oktober 2017

Man (28) uit Ede aangehouden voor neersteken transgender uit Venezuela in Arnhem

Verdachte kwam in beeld na uitvoerig onderzoek en het horen van getuigen


Een 28-jarige man uit Ede is vanmorgen, woensdag 4 oktober 2017, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het neersteken van de 32-jarige Venezolaanse transvrouw Bianca. Dat meldt de politie.

De Edenaar werd in Veenendaal aangehouden. Wat het aandeel van de 28-jarige precies is geweest, is onduidelijk. De verdachte kwam in beeld na uitvoerig onderzoek en het horen van getuigen.

Na de aanhouding heeft de politie drie woningen in Ede, Veenendaal en Arnhem doorzocht. Op deze plekken is gezocht naar goederen die in verband gebracht kunnen worden met de zaak, schrijft de politie in een persbericht.

Het slachtoffer, dat werkzaam was als prostituee, werd afgelopen vrijdag dood gevonden in een woning aan de Van Oldenbarneveldstraat.

Ze is vrijwel zeker gedood door de eerste klant die ze in Arnhem had, bleek uit onderzoek van De Gelderlander. Het huis waar ze gevonden werd, had ze gehuurd om mannen te ontvangen.

Wat er precies is gebeurd in de woning, is nog altijd onduidelijk. Volgens een vrouw die haar heeft zien liggen, zaten de bloedvegen op de muren.

De zaak heeft volgens de politie bij omwonenden 'gevoelens van onrust' veroorzaakt. De wijkagent is met een 'flink aantal' omwonenden in gesprek geweest en zal daarvoor beschikbaar blijven. Omdat de politie nog steeds bezig is met het onderzoek, wordt mensen die het slachtoffer kenden gevraagd zich te melden. 'Het beter leren kennen van het slachtoffer is een belangrijk aspect', aldus de politie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten