dinsdag 10 oktober 2017

Autoriteiten Paraguay nemen in twee maanden tijd 295 ton marihuana en 423 kilo cocaïne in beslag

Paraguay is de grootste producent van marihuana in Zuid-Amerika



Het Nationaal Anti-Drugsecretariaat van Paraguay heeft de afgelopen twee maanden 295 ton marihuana en 423 kilo cocaïne in beslag genomen, zei het hoofd van de organisatie Hugo Vera, nadat hij een onderhoud had met president Horacio Cartes.

Vera presenteerde Cartes de resultaten van deze operaties, waarin ook 156 hectare cannabis werd vernietigd en meer dan 12.000 'doses' crack in het hoofdstedelijk gebied van Asunción en andere steden.

Senad (Secretaría Nacional Antidrogas) meldde in september, dat in totaal 2.289 ton marihuana in Paraguay sinds 2013 in beslag is genomen, een periode waarin de oogst van die drug op 6.810 hectare werd vernietigd. In dezelfde periode werd 8.678 kilo cocaïne in beslag genomen, terwijl ook 593 voertuigen en 54 vliegtuigen, die door drugsnetwerken werden gebruikt, in beslag werden genomen.

Paraguay is de grootste producent van marihuana in Zuid-Amerika en de belangrijkste bestemming van de verkoop is Brazilië, hoewel er ook een drugstroom is naar Argentinië, Uruguay, Bolivia en Chili, aldus de autoriteiten.

Het land is uitgegroeid tot een route om cocaïne in cocaïne voor verkoop om te zetten in Brazilië, Argentinië en andere landen, met de implementatie van clandestiene laboratoria op haar grondgebied, aldus de autoriteiten.


(Suriname Mirror/Aguasdigital.com/EFE)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten