vrijdag 13 oktober 2017

APC Bank paraplu voor samenvoeging Girobank, Centrale Hypotheek Bank en PSB Bank

Ook Chinese Guangdong Zhenrong Energy geïnteresseerd in deelname


APC Bank, de bank van het Algemeen Pensioenfonds Curaçao, vormt de paraplu voor samenvoeging van Girobank, de Centrale Hypotheek Bank (CHB) en PSB Bank. Gemikt wordt daarnaast op forse participatie van Guangdong Zhenrong Energy (GZE). Daarmee zouden in één keer meerdere doelen worden gediend, waaronder een oplossing van de Girobank-problematiek, waarvoor al sinds 2013 de noodregeling geldt, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 13 oktober 2017.

De CHB is voor het grootste deel van pensioenfonds APC, terwijl de voormalige Postspaarbank (PSB Bank) nog volledig in handen is van de overheid. Het Chinese GZE zou hebben aangegeven belangstelling te hebben mee te doen met de nieuwe APC Bank; via staatsbank PSB of rechtstreeks.

Uit welingelichte bronnen heeft het dagblad vernomen, dat wel het nodige aan kapitaal is vereist: minimaal 240 miljoen gulden, maar eigenlijk meer om een bank met een positieve kapitaalspositie te beginnen. APC zou 100 miljoen inbrengen, PSB 30 miljoen en CHB 5 miljoen. Blijft over 105 miljoen, wat vermoedelijk moet komen van het GZE of aanverwante Chinese (staats)ondernemingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten