zondag 2 augustus 2020

Ondanks verbod toch recreanten te Bersaba en Ayo/Carolina - Zij kunnen rekenen op sancties

(Bron foto: Commissariaat Para)
Licentie van recreatieoorden wordt ingetrokken


De licentie van recreatieoorden die ondanks het verbod toch recreanten toelaten, zal worden ingetrokken. Districtscommissaris Armand Jurel waarschuwt ten overvloede, dat de oorden hun poorten moeten sluiten voor het publiek om de toenemende Covid-19 besmettingen het hoofd te kunnen bieden, zo bericht het Commissariaat zaterdag 1 augustus 2020. 

Recreatiehouders en plantage- en dorpsbesturen zijn weer aangemaand om zich niet schuldig te maken aan overtreding van de voorzorgsmaatregelen tegen Covid-19. Met de toenemende stijging van besmettingen zijn maatregelen afgekondigd door de regering, waaronder vermakelijkheidsfaciliteiten gesloten te houden.

Volgens Jurel bezoeken grote groepen burgers toch ongehinderd de recreatieoorden en negeren daarbij het algemeen belang voor bescherming tegen Covid-19. Op plantage Ayo/Carolina verblijven mensen ongestoord langs en in de Surinamerivier en op plantage La Prosperité bouwt men feestjes langs en in de kreek van Bersaba.

Jurel heeft afspraken met de politie om extra surveillances uit te voeren en op te treden tegen ongehoorzame recreanten. Tegen mensen die zich voor de winkels ophouden, het samenscholingsverbod negeren en zich tegoed doen aan alcohol zal ook worden opgetreden.

'In het belang van de openbare orde en veiligheid wordt iedereen gevraagd ondersteuning te verlenen aan de naleving van de aanmaning om de oorden te sluiten en zich niet te begeven in openbare zwemgelegenheden', aldus het commissariaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten