zondag 31 mei 2020

Leden van het Onafhankelijk Kiesbureau geweerd uit Anthony Nesty Sporthal - Situatie escaleert bij hoofdstembureau Paramaribo

'Dit is de zoveelste belediging, maar nu is de maat vol, het kan absoluut niet'

'Wij trekken ons terug uit de sporthal'


Starnieuws meldt vanochtend, zondag 31 mei 2020, dat leden van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) zijn geweerd uit de Anthony Nesty Sporthal. Zij mochten vanmorgen niet naar binnen van ondervoorzitter van het hoofdstembureau, Eric Grauwde. 

OKB-voorzitster Jennifer van Dijk-Silos is verontwaardigd hierover en is niet van plan deze belediging te accepteren. Zij heeft haar toezichthouders de opdracht gegeven om zich terug te trekken en te gaan naar het kantoor van OKB.

Zij zegt, dat het hoofdstembureau nu te ver is gegaan. 'Dit is de zoveelste belediging, maar nu is de maat vol. Het kan absoluut niet, dat OKB-leden geweerd worden om naar binnen te gaan en moeten wachten op het hoofdstembureau.'

Zij plaatst grote vraagtekens hierachter. Van Dijk-Silos voert aan, dat op verschillende momenten het hoofdstembureau Paramaribo zich vijandig heeft opgesteld naar het OKB toe. Ook in de media zijn uitlatingen gedaan door de voorzitter van het hoofdstembureau, Mike Nerkust.

'Maar, dit is te ver gegaan. Wij trekken ons terug uit de sporthal. Dit pikken wij niet.' 

De OKB-voorzitster merkt op, dat het weren van de OKB-leden ook niet gegooid kan worden op nieuwe maatregelen over Covid-19. Overigens kan de toegang aan het publiek ook niet ontzegd worden uit de sporthal, stelt Van Dijk-Silos. Zij benadrukt een paar keer, dat deze behandeling van het OKB consequenties zal hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten