donderdag 6 februari 2020

Verkiezings vlaggen-terreur steekt de kop weer op

NPS: 'Personen in NDP-kleding molesteren NPS-vlaggen in buurten'

Limburg (NDP): 'NDP heeft geen enkele behoefte om die weinige vlaggen van de uitstervende partij te verwijderen'


De NPS maakt zich zorgen over het feit  dat de vlaggen die de partij in verschillende buurten in Paramaribo plaatst, door personen in NDP-kleding worden ‘gemolesteerd’. In Tammenga is dat de afgelopen week gebeurd. Hetzelfde heeft zich dinsdag voorgedaan in Paramaribo-Noord, waar een NPS-vlag van iemands erf is verwijderd die niet thuis was. 

'De mensen die de vlag hebben verwijderd wonen niet op het adres', zegt Hesdy Pigot, secretaris van de NPS, vandaag, donderdag 6 februari 2020, in de Ware Tijd.

Hij roept de verantwoordelijken van de NDP op om niet aan de vlaggen van de NPS te komen. In een filmpje dat Pigot de Ware Tijd opstuurde is te zien hoe personen in NDP-tenue een vlag vast timmeren naast een NPS-vlag aan de Drietabikistraat. Vervolgens wordt de groene vlag verwijderd onder luid gejuich van de overige personen gekleed in het paars, de partijkleur van de NDP.


'Laten de verantwoordelijken van de NDP hun mensen oproepen en toespreken om dat gedrag na te laten.' Pigot zegt dat de NPS vaker bij woningen aankomt waar in één gezin mensen zijn met een verschillende politieke kleur, maar als er al een NDP-vlag is, wordt de NPS-vlag er naast geplaatst. 'Laten we vreedzaam de verkiezingen ingaan zonder molest. We hebben het gebeuren ook al gerapporteerd aan het Onafhankelijk Kiesbureau.' 

De Ware Tijd heeft van NDP'er Cliff Limburg de volgende ongenuanceerde te verwachten onvolwassen reactie gekregen: 'Laat men zich niet uitsloven om ons te laten passen in hun scenario's. De NDP heeft geen enkele behoefte om die weinige vlaggen van de uitstervende partij te verwijderen. Onze voorzitter roept ons elke keer op om niet groot te zijn in aantal maar voornamelijk in handelen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten