maandag 5 augustus 2019

Geestelijke Steve Meye pakt geleidelijk aan de draad weer op

De VVEPS heeft Meye weer in zijn functie hersteld als voorzitter

Meye in september 2017 door een jonge vrouw in België beschuldigd van verkrachting


Steve Meye is door de Vereniging van Volle Evangelie en Pinkstergemeenten en Bedieningen in Suriname (VVEPS) weer in zijn functie hersteld als voorzitter. Dit is per 1 juli al gebeurd, maar op verzoek van Meye heeft hij besloten per 1 augustus geleidelijk aan de draad weer op te pakken, deelt de organisatie mee, zo bericht Starnieuws vandaag, maandag 5 augustus 2019.

Meye is in 2017 door een jonge vrouw in België beschuldigd van seksueel misbruik. De vrouw had tegenover de politie verklaard, dat Meye haar op 28 april 2017 had verkracht in een Van der Valk Hotel in Amsterdam. Zij deed op 14 september 2017 aangifte bij de politie in het Belgische Noorderkempen. Aangezien het vermeende misdrijf in Amsterdam gepleegd zou zijn, werd de zaak overgedragen aan de Amsterdamse politie.

De VVEPS heeft conform haar belofte aan de samenleving om de kwestie over Meye volgens Bijbelse normen af te handelen een diepgaand onderzoek verricht. Hierbij zijn beide partijen gehoord en is tevens overleg gepleegd met zowel nationale als internationale geestelijke leiders.

Bij haar besluitvorming is de VVEPS blijven stilstaan bij een aantal overwegingen, waaronder: 

• Het feit dat deze kwestie zo in het openbaar bekend is gemaakt en een negatieve impact heeft gehad op het Evangelie van het Koninkrijk Gods in Suriname.
• De schade aan het imago van betrokkene, die geestelijk en nationaal zeer gerespecteerd is.
• Het feit dat voor het terugkeren van de rust in de samenleving met betrekking tot bovengenoemde kwestie en het bieden van de ruimte voor herstel van betrokkene de nodige zorgvuldigheid en tijd noodzakelijk is.
• Het feit dat betrokkene de gehele verantwoordelijkheid op zich heeft genomen, omdat hij van mening is, dat hij niet geheel volgens de regels heeft gehandeld.
• Het feit dat de Vereniging officieel geen kennis draagt van een afgerond of een lopend strafrechtelijk onderzoek en er ook geen dagvaarding is uitgevaardigd van enig strafbaar feit.

De VVEPS hoopt dat met haar besluit tot herstel van de bisschop per 1 augustus 2019 de noodzakelijke rust in de samenleving met betrekking tot bovengenoemde kwestie zal terugkeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten