zondag 22 december 2019

Na NDP draagt ook oppositie kandidaten voor Constitutioneel Hof voor

Assemblee bespreekt invulling Constitutioneel Hof maandag 23 december


Nadat de NDP-fractie donderdag voordrachten heeft gedaan voor de invulling van het Constitutioneel Hof, is de oppositie vrijdag met voordrachten gekomen. De personen die de oppositie heeft voorgedragen zijn S. van der Hoef-Ramlagansing, H. Mac Donald, G. Gangaram Panday, K. Amoksi, H. Monorath en F. Chitanie. 

Op de huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee stond vrijdag op de agenda Bespreking bemensing Constitutioneel Hof. Starnieuws bericht vandaag, zondag 22 december 2019, dat deze kwestie morgen verder zal worden besproken. Er is een nieuwe huishoudelijke vergadering uitgeschreven voor maandag met als agendapunt Bespreking voordrachten voor het Constitutioneel Hof.

De NDP-fractie had gehoopt dat vrijdag de bemensing een feit zou zijn. De NDP-fractie heeft voorgedragen Jimmy Kasdipowidjojo als voorzitter, Gloria Stirling, gehuwd Karg, als ondervoorzitster. Als leden zijn voorgesteld Anoeradha Ramautar, gehuwd Akkal, Magda Venoaks, gehuwd Hoever en Maya Manohar, gehuwd Fokké. Als plaatsvervangers komen op de lijst van de NDP-fractie voor de juristen Rinette Djokarto, Bien Sojo en Jornell Vinkwolk.

In artikel 2 van de Wet op het Constitutioneel Hof staat, dat de voorzitter, de vicevoorzitter, de leden, alsmede de plaatsvervangende leden, op voordracht van De Nationale Assemblee, voor een periode van vijf jaren door de president worden benoemd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten