vrijdag 4 oktober 2019

Suriname krijgt haar eerste Miss Marron-verkiezing - 9 Oktober in de Anthony Nesty Sporthal

Miss Koese Jeloema
'Met verkiezing proberen wij onze bijdrage te leveren om eenheid te brengen binnen de marronsamen- leving'


Twister Entertainment Suriname houdt dit jaar voor het eerst de Miss Marron-verkiezing. 'We hebben de laatste tijd een beetje verdeeldheid tussen marrongroepen. In plaats van een naam te noemen van een specifieke stam, hebben we een algemene naam van de marron gekozen', zegt Rohandie Jozefzoon, trekker van het evenement, in de Ware Tijd van donderdag 3 oktober 2019.

'We willen hiermee laten zien dat het mogelijk is om samen door één deur te gaan. Met deze verkiezing proberen wij onze bijdrage te leveren om eenheid te brengen binnen de marronsamenleving.'

MIss Oosterwolde Vivica
Twister Entertainment Suriname, een toerismebedrijf dat een half jaar geleden is opgericht, hoopt deze verkiezing elk jaar te organiseren. 'De reacties op de oproep waren overweldigend. We hebben 63 aanmeldingen gehad', vertelt Jozefzoon. Daaruit zijn er 23 geselecteerd en uiteindelijk zijn er vijftien overgebleven, die enthousiast aan het oefenen zijn.

'We hebben trainingssessies. Zo hebben wij onlangs de dames naar Pikin Slee gebracht voor een trainingsweekend.' Hij vertelt dat de contestanten, begeleid door livemuziek, flink geoefend hebben in Pikin Slee. Ze hebben er de awasa en seketi geleerd of verbeterd. 'De deelneemsters zullen op de avond ook iets moeten zeggen en we merkten dat ze soms de woorden niet kenden in hun dialect. Daar hebben we aan gewerkt.'

Het evenement vindt plaats op 9 oktober in de Anthony Nesty Sporthal en begint met een kennismakingsronde. De missen zullen daarna elk hun talent laten zien met of zonder odo. De kwee- of koyo-ronde komt in de plaats van de gebruikelijke badpakkenronde. De kwee of koyo, touwtjes die om de buik worden gedraaid, zullen dan te zien zijn. Er is vervolgens een vragenronde. Verschillende bands zorgen voor het muzikale gedeelte.

'Het wordt een avond vol originele cultuuruitingen en gezelligheid', aldus Jozefzoon. De hoofdprijs is een auto, de tweede prijs een ticket naar het buitenland en de derde prijs bestaat uit elektronische apparaten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten