maandag 16 september 2019

Kabalebo neemt multi-functioneel kunstgrasveld in gebruik

Minister Ferrier verricht opening multi-functioneel kunstgrasveld te Section


De minister van Sport- en Jeugdzaken ad interim Lillian Ferrier heeft gisteren de opening van het multi-functioneel kunstgrasveld te Section verricht. Dit veld is in de eerste plaats bestemd voor de jeugd van West-Suriname en is bedoeld om sport onder de jeugdigen te bevorderen, aldus het Burger Informatiecentrum (BIC) Kabalebo vandaag, maandag 16 september 2019.


De kapiteins van Apoera, Section en Washabo hadden al geruime tijd  aangedrongen om kunstgrasvelden aan te leggen voor de jeugd in het gebied. Ze zijn het ministerie dankbaar voor dit veld en beloven ook het onderhoud ervan goed ter hand te nemen.

Districtscommissaris Vallery Aroepa van Kabalebo feliciteerde de gemeenschap met deze mijlpaal. Ze sprak de hoop uit dat er goed gebruik gemaakt zal worden van dit veld en dat men er goed voor zal zorgen.

Minister Ferrier was zeer ingenomen met hetgeen al in het gebied gerealiseerd is. Ze bemoedigde de bevolking op dezelfde voet door te gaan. Ook prees de minister het feit, dat damesvoetbal een snelle groei heeft doorgemaakt in het gebied. De minister vindt dit een positieve zaak en stimuleerde meer vrouwen om aan sport te gaan doen.

Naast het opzetten van het kunstgrasveld is ook een aantal jongeren uit het gebied getraind tot worldcoach. Deze training werd verzorgd vanuit de KNVB, die ook zorg draagt voor de opzet van kunstgrasvelden in geheel Suriname. De worldcoaches zullen in de toekomst de jeugdigen moeten begeleiden op het gebied van sport.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten