zondag 21 juli 2019

'Ministerie van Buitenlandse Zaken betreurt dood drie Franse militairen'

'Bespreking met vertegenwoordigers Franse regering over vaststelling grens verloopt constructief'


Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft kennisgenomen van mediaberichten inzake de tragische dood van drie Franse militairen aan de grens met Frans-Guyana. Het ministerie heeft zaterdag 20 juli 2019 onderstaande verklaring uitgegeven.

'Uit bekomen informatie is geconstateerd dat het incident zich heeft voltrokken in een gebied in het binnenland van Frans-Guyana, ongeveer 40 tot 60 kilometer verwijderd van de grensplaats Maripasoula. 

Het ministerie betreurt dit soort incidenten en wenst namens de regering van Suriname haar innige deelneming te betuigen aan de Franse regering en het Franse volk bij het omkomen van Franse militairen die actief waren bij het uitoefen van hun taak. 

Het ministerie van Buitenlandse Zaken wenst voorts kenbaar te maken, dat de bespreking met vertegenwoordigers van de Franse Regering over de vaststelling van de grens en de samenwerking ter ontwikkeling van het gebied constructief verlopen en verwacht wordt over niet al te lange tijd tot een voor alle partijen bevredigende oplossing te geraken.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten