zondag 14 juli 2019

Colombiaans duo Robert Farah en Juan Sebastian Cabal wint Wimbledon's heren dubbel finale

Farah en Cabal Colombia's eerste grote dubbelspelkampioenen


Het duo Robert Farah en Juan Sebastian Cabal werd zaterdag 13 juli 2019 Colombia's eerste grote dubbelspelkampioen met een 6-7 (5) 7-6 (5) 7-6 (6) 6-7 (5) 6-3 overwinning - op Wimbledon - op Nicolas Mahut en Edouard Roger-Vasselin (Frankrijk), die 4 uur en 57 minuten duurde, slechts vier minuten onder de langste herendubbelfinale ooit. 

Ze worden maandag 15 juli 2019 ook het beste duo-team in de ATP-ranglijst.



'Het moment dat we nu leven is gewoon gek', zei Cabal. 'We hebben eigenlijk nooit drie wedstrijden achter elkaar gewonnen, geen twee wedstrijden in een normaal ATP-toernooi op gras, nu hebben we twee toernooien op rij gewonnen en zijn we nummer één in de wereld. Wat kan ik zeggen?'


Cabal en Farah, die de finale speelden van de Australian Open in 2018, speelden samen in hun 31e Grand Slam. Ze hebben samen gespeeld sinds ze jong waren en hebben zelfs samen in een huis gewoond toen ze hun games ontwikkelden in hun tienerjaren.


'Ik weet dat Sebas de touch heeft, de magie in zijn handen heeft', zei Farah. 'Ik heb de kracht, ik heb het gevoel dat het een heel goed duo is, het is geweldig om dit met je broer te beleven, je broer als van een andere moeder, het is een cliché, maar het is echt wat het is.'


Nét geen zege dus voor Mahut, die tijdens de wedstrijd tot tweemaal toe tegen de grond werd gewerkt. Eerst kreeg hij een bal -een serieuze mep- op zijn linkeroog. Nadien werd hij geraakt in zijn edele delen. Bekijk hieronder de beelden.


(Suriname Mirror/Tennis Now/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten