maandag 17 juni 2019

Politie Colombia doodt een van de belangrijkste drugshandelaren van het land

'Chucho Mercancia' gedood tijdens operatie in de buurt van het nationale park Sierra Nevad


De Colombiaanse president Ivan Duque zei vandaag, maandag 17 juni 2019, dat de politie een van de belangrijkste drugshandelaren van het land heeft gedood. Volgens Duque werd 'Chucho Mercancia', een veteraan drugsbaron uit de Caraïbische havenstad Santa Marta, gedood tijdens een operatie in de buurt van het nationale park Sierra Nevada.


Mercancia was de baas van de Pachenca-bende die, volgens de aanklager, onlangs een alliantie vormde met de paramilitaire groep AGC (Autodefensas Gaitanistas de Colombia) en het Medellin-misdaadsyndicaat Oficina de Envigado om een ​​van de krachtigste kartels in Colombia te vormen.



De groep zou zijn gevormd door familieleden van uitgeleverd paramilitaire krijgsheer Hernan Giraldo, die in de jaren negentig zijn macht over de regio uitbreidde door meer dan 200 minderjarigen te verkrachten met wie hij naar verluidt meer dan 70 kinderen had.

Giraldo demobiliseerde met de paramilitaire organisatie AUC (Autodefensas Unidas de Colombia) in 2006, een jaar voordat de autoriteiten werden gealarmeerd over de activiteit van de Pachenca-bende. De politie had een beloning van 100 duizend dollar aangeboden voor informatie die leidde tot de arrestatie van Mercancia.


(Suriname Mirror/Colombia Reports/Twitter/El Heraldo/YouTube/El Espectador)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten