zaterdag 23 februari 2019

Eerste fase studentencampus Anton de Kom Universiteit van Suriname opgeleverd

Zes van de vierentwintig geselecteerde studenten nemen de sleutels van hun kamers in ontvangst


De eerste fase van de studentencampus van de Anton de Kom Universiteit van Suriname is gisteren opgeleverd. Hoewel 312 studenten van hogere opleidingen hun intrek kunnen nemen, zijn pas vierentwintig door de selectie. Het opgeleverde gebouw telt naast de kamers een cafetaria, wasruimte, kantoor en winkelruimte. Dit bericht de Ware Tijd vandaag, zaterdag 23 februari 2019.

'Ik ben enorm onder de indruk van de campus', zei minister Gillmore Hoefdraad van Financiën na een rondleiding. Hoefdraad trad op als ad interim-minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie. De eerste fase heeft 28 miljoen euro gekost. Elk van de drie andere fasen die nog moeten volgen, zal rond dit bedrag liggen.

'De studenten zijn blij. Zij krijgen een pracht van een gelegenheid om te kunnen studeren. We hebben weer bijgedragen aan het sociale aspect', zei Hoefdraad. De bewindsman is ervan overtuigd dat de problematiek rond huisvesting voor studenten hiermee is opgelost.

Bij de ingebruikname mochten zes van de geselecteerden de sleutels van hun kamers in ontvangst nemen. Hoefdraad hield de huurders voor eventuele problemen voor te leggen in de contractperiode van een jaar, dat de regering heeft met de Israëlische LR Group die heeft gezorgd voor de financiering en het ontwikkelen van het project.

Volgens minister Lilian Ferrier van Onderwijs Wetenschap en Cultuur ligt er heel veel toekomst voor de campus als het goed geëxploiteerd wordt. 'In Israël is de exploitant van de campus miljonair', sprak ze ongegeneerd. De stichting Student Housing Camping Village heeft het beheer over de campus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten