vrijdag 20 juli 2018

Fascinerende beelden van de laatste bekende overlevende van Amazone-stam in Brazilië

Experts ontdekten hem voor het eerst in het regenwoud in 1996


Funai: 'Er leven 113 ongecontacteerde volksstammen in het Braziliaanse Amazonegebied'


Fascinerende beelden zijn opgedoken van de laatste bekende overlevende van een Amazone-stam, vermoord door boeren meer dan twee decennia geleden. Bekend als 'de inheemse man in het hol', is het stamlid op video vastgelegd door regeringsfunctionarissen in de Braziliaanse staat Rondonia. 

Hij wordt gezien, half naakt, in een poging om een ​​boom te vellen en wordt verondersteld zijn eigen papaja en maïsplantages te hebben.

Experts ontdekten hem voor het eerst in het regenwoud in 1996 en zijn gezicht werd voor het eerst gefilmd in 1998. Ze denken dat hij daar 22 jaar alleen heeft gewoond. In de leeftijd van 50 jaar brengt hij het grootste deel van zijn tijd door op jacht naar bosvarkens, vogels en apen met pijl en boog, meldt The Guardian donderdag 19 juli 2018.


Landbouwers en grondbezetters zouden de andere vijf leden van zijn stam te hebben vermoord in een aanval in 1995.

Ze hebben in de jaren 1970 en 1980 inheemsen in het Amazonegebied gedood en verdreven, maar hij wist het te overleven, volgens het inheemse overheidsbureau Funai (Fundação Nacional do Índio).

Funai voert een strikt beleid om geïsoleerde groepen in de regio met rust te laten. De status van beschermd gebied betekent, dat ze zelden worden gezien, maar een inheems reservaat werd opgericht om in 2015 te leven.

Fiona Watson, van de Britse onderzoeksgroep Survival International, vertelde The Guardian, dat de videoclip van de man 'buitengewoon' is. Ze zei: 'Funai heeft de plicht om te laten zien dat hij goed en wel leeft. Het belangrijkste is dat Funai zijn territorium heeft weten te houden. ' 'Het feit dat hij nog leeft, geeft je hoop. Hij is het ultieme symbool, als je wilt.' 

Funai, die zich inzet voor de bescherming van de rechten van inheemse volkeren en geïsoleerde groepen, beweert dat er 113 ongecontacteerde volksstammen in het Braziliaanse Amazonegebied zijn, waarvan er 27 zijn bevestigd door waarnemingen.

(Suriname Mirror/Daily Mail/Funai/Facebook)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten