zaterdag 14 april 2018

Ecuadoraanse president Moreno bevestigt de dood van twee ontvoerde journalisten en hun chauffeur

Journalisten ontvoerd door dissidente groepering van ontbonden FARC rebellengroep

(Bron foto: Twitter)


De Ecuadoraanse president Lenín Moreno heeft de dood bevestigd van twee journalisten en hun chauffeur die naar verluidt waren ontvoerd door Colombiaanse rebellen. Javier Ortega, Paul Rivas en Efraín Segarra worden verondersteld te zijn ontvoerd door een dissidente groepering van de ontbonden FARC rebellengroep (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia).

Een emotionele Moreno zei in een televisie-uitzending, dat het land zich niet 'zou laten intimideren'.




Hij beloofde militaire operaties aan de grens te hervatten. Hij beloofde ook een beloning voor informatie over de rebellenleider.


De Colombiaanse president Juan Manuel Santos zei eerder al, dat Ecuador op de strijdkrachten van zijn land kan rekenen voor steun.


De drie mannen, die voor de krant El Comercio in Ecuador werkten, werden op 26 maart bij het dorp Mataje ontvoerd. Ortega was een verslaggever en Rivas een fotograaf, terwijl Segarra hun chauffeur was.

De hoop van familie en vrienden van de vermiste mannen is verpletterd. Moreno beloofde een beloning van $ 100.000 voor informatie over de leider van de dissidente FARC-groep, bekend onder de naam Gaucho. 'We kunnen niet toestaan ​​dat de criminelen hun regels opleggen', zei Moreno donderdag en voegde eraan toe: 'We gaan met hen vechten in het rijk dat ze hebben gekozen en we gaan ze verslaan.'


Naar verluidt zijn meer dan 1.000 voormalige FARC-rebellen lid geworden van dissidente drugshandelgroepen sinds de mijlpaal van de vredesovereenkomst tussen de rebellen en de Colombiaanse regering.

Drugshandelaren en rebellengroepen opereren aan de grens tussen Ecuador en Colombia en hebben een aantal aanvallen op militaire doelen gelanceerd. President Moreno heeft in maart plannen aangekondigd om 12.000 soldaten en politie naar de regio te sturen om de bendes te bestrijden.

(Suriname Mirror/BBC/El Pais/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten