zaterdag 13 januari 2018

Particuliere buschauffeurs verrast door bezoek controleurs en politie

Ondanks controles is het nog steeds onduidelijk hoeveel illegale bussen rondrijden


Tal van particuliere buschauffeurs zijn gisteren weer verrast met bezoek van controleurs van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) en van het Korps Politie Suriname. Dit bezoek creëerde bij velen een stagnatie in hun dagopbrengst, aldus het Dagblad Suriname vandaag, zaterdag 13 januari 2018.

Vlakbij de kruising van de Van ’t Hogerhuysstraat en de Kankantriestraat werden buschauffeurs staande gehouden voor een algehele routinecontrole naar hun bescheiden van onder meer de verzekerings-, keurings-, vergunningsgeldigheid alsook de chauffeurskaarten.

Een onmiddellijk gevolg hiervan in de meeste gevallen was, dat de passagiers zonder dat ze het bustarief voldaan hadden, uitstapten om hun route met een ander vervoermiddel voort te zetten. Hoewel zulks is afgesproken, wordt vooruitbetalen doorgaans niet altijd door de chauffeur opgeëist.

De woordvoerder van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO), Rawien Bajnath, zegt dat indien voornoemde zaken niet in orde zijn de vergunning ingevorderd kan worden. 'Bij elke vergunning zijn voorwaarden opgenomen waaraan de bushouders zich dienen te houden. Bij zulke controles checken de politieagenten meteen ook of de buschauffeurs voorheen verkeersovertredingen hebben begaan.'

Om ongerief te voorkomen drukt Bajnath de bushouders op het hart om de vergunningsvoorwaarden te allen tijde na te leven. 'De controle kan niet op de parkeerplaats uitgevoerd worden, de buschauffeurs rijden constant. Als je papieren in orde zijn, ondervind je nauwelijks stagnatie', aldus Bajnath. Alhoewel er jaarlijks dergelijke controles worden uitgevoerd, is het nog onduidelijk hoeveel illegale bussen in deze sector actief zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten