maandag 25 december 2017

Vier op de tien vrouwen in Brazilië wordt seksueel geïntimideerd

'Beter opgeleide vrouwen meer lastig gevallen dan vrouwen met alleen basisschoolonderwijs'

(Bron foto: AP/Nelson Antoine)


Ten minste vier op de tien vrouwen in Brazilië zeggen, dat ze seksueel zijn geïntimideerd, zo blijkt uit een peiling die zaterdag 23 december 2017 door het peilingsinstituut Datafolha is vrijgegeven. Uit het onderzoek blijkt, dat 42 procent van de geïnterviewden seksuele intimidatie heeft ondervonden, waarvan 29 procent van de incidenten op straat plaatsvond en 22 procent in het openbaar vervoer.

Van de beter opgeleide vrouwen meldt 44 procent dat ze worden lastig gevallen, terwijl slechts 13 procent van degenen met alleen een basisschoolonderwijs hetzelfde zei. 'Er is een probleem tussen sociale groepen in Brazilië bij hoe intimidatie moet worden gedetermineerd', zei Debora Diniz, een advocate en activiste bij vrouwenrechtengroep Anis. 'Armere vrouwen zijn degenen die in veel grotere mate worden blootgesteld aan intimidatie op locaties die het meest waarschijnlijk zijn', zei ze. 'Dus hoe kunnen we uitleggen, dat ze meer blootgesteld worden op plaatsen met een hoog risico, maar minder last hebben van intimidatie?'


Deskundigen zeiden, dat ze geloven dat het totaal cijfer veel hoger is dan wat werd gerapporteerd, maar vrouwen delen hun ervaringen niet vaak publiekelijk uit angst om beschuldigd te worden.

In 2016 rapporteerde de sociale rechtvaardigheidsorganisatie ActionAid dat 86 procent van de 503 ondervraagde vrouwen zei, dat ze seksuele intimidatie hadden ervaren. Datafolha interviewde 1.427 vrouwen en zei, dat de peiling een foutenmarge had van 2 procentpunten.


(Suriname Mirror/AP/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten