zondag 1 oktober 2017

Breeveld (DOE) over Jaarrede: 'Hoopgevend, maar de basale dingen vinden gewoon niet plaats'

Breeveld heeft over de plannen voor onderwijs zijn bedenkingen


Assembleelid Carl Breeveld (DOE) noemt de Jaarrede, vrijdag uitgesproken door waarnemend president Ashwin Adhin, hoopgevend. 'Er zijn enkele positieve dingen genoemd met betrekking tot de economische ontwikkeling van ons land. Denk aan de goudsector en de oliesector', aldus de politicus zaterdag 30 september 2017 op Starnieuws. Breeveld geeft aan, dat er aan de andere kant nog dompers voorkomen. Er zijn mensen die naar het binnenland moeten, maar er is geen brandstof bezorgd. Hij stelt dat 'de glans van een mooi verhaal' zo wordt getemperd, omdat de basale dingen gewoon niet plaatsvinden. 

'De waarnemend president heeft gepraat over de Anti-Corruptiewet en dat hij blij daarover was. Ik was blij, dat hij dat gezegd heeft. Dat maakt al een beetje goed, het feit dat de regering in grote mate afwezig was bij aanname van die wet', aldus Breeveld. Hij kijkt eerder uit naar de afkondigingsdatum van de Anti-Corruptiewet en de operationalisering ervan. Volgens hem zou het pas nieuws zijn als duidelijk werd aangeven wanneer de onderdelen opgenomen in de wet, in werking treden.

De politicus vindt dat de overheid het voortouw moet nemen en als voorbeeld moet dienen bij de aanpak van corruptie. Hij geeft aan dat er steeds excuses worden gegeven dat ook bij de particuliere sector en religieuze instanties corruptieve handelingen worden gepleegd. 'Je moet als overheid de positie innemen, van wij gaan het voorbeeld stellen. Wij gaan de regels die er zijn naleven. Goed bestuur betekent dat je de dingen die gedaan moeten worden op regelmatige basis op een goede manier doet.'

Breeveld heeft over de plannen voor onderwijs echter zijn bedenkingen. Hij vindt dat de manier waarop de personen die verantwoordelijk zijn voor onderwijs, met name de minister, zich niet op de juiste manier naar mensen en instituten toe uiten. 'Plannen worden door mensen uitgevoerd. Als de mensen daar zijn die dat niet op de juiste manier uitdragen, dan kom je niet tot waar je moet zijn, dus de voorbeeldrol voor onderwijs vind ik heel belangrijk.'

Het Assembleelid zegt, dat er aan efficiëntie en effectiviteit moet worden gewerkt. Onder andere het personeelsoverschot, en de personele lasten, daarin zitten hele grote uitgaven. Er moet een nieuwe aanpak komen hiervoor.

Over de nieuwe plannen voor toerisme en landbouw is Breeveld enthousiast.

Er moet niet te veel opnieuw gesteund worden op olie en goud, omdat die dingen opraken. Hij wil concretere plannen horen van de regering die de vicieuze cirkel moeten doorbreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten