zondag 30 juni 2019

Bestuur Belangenorganisatie Veerboten Commewijne en ministerie van OWT&C blijven in overleg

Gewerkt wordt aan de herintroductie van de brandstofcompensatie

BOVC wil handhaving voor van Srd 1,75 voor oversteek, waarvoor de boothouders een brandstofcompensatie krijgen


Het bestuur van de Belangenorganisatie Veerboten Commewijne (BOVC) en het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) zullen donderdag verder met elkaar overleggen. De BOVC heeft een kostencalculatie ingediend, waarover het ministerie zich nog moet buigen. Het BOVC-bestuur onder leiding van Ann Sadi is ontvangen door minister Vijay Chotkan en zijn staf, zo schrijft Starnieuws vandaag, zondag 30 juni 2019.

Coördinator Voorlichting OWT&C, Neville Pengel, zegt dat afgesproken is dat de boothouders normaal varen. Intussen wordt gewerkt aan de herintroductie van de brandstofcompensatie. De technici van het ministerie zullen zich buigen over het voorstel van het bestuur van de BOVC over de ingediende kostencalculatie. Nadat partijen elkaar gevonden hebben over de hoogte van het bedrag, zal minister Chotkan een voorstel indienen bij de Raad van Ministers voor goedkeuring.

De boothouders hadden afgelopen woensdag actie gevoerd, omdat zij uitbetaling willen van de subsidie. Deze is 23 maanden niet uitbetaald. Ze hebben aangevoerd, dat de afschaffing van de subsidie zonder hun medeweten is gebeurd.

Pengel merkt op, dat de minister het bestuur van de BOVC op het hart heeft gedrukt dat er normaal gewerkt moet worden. Het probleem dat gerezen is wordt in overleg opgelost.

Sadi heeft intussen ook vergaderd met haar leden. Zij heeft meegedeeld, dat de brandstofsubsidie gehandhaafd moet blijven. Op basis van het tarief komt de BOVC op Srd 3,80 per passagier. Dit is niet te betalen voor de mensen die met de boot oversteken. Daarom pleit de BOVC voor behoud van het bedrag van Srd 1,75, waarvoor de boothouders een brandstofcompensatie krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten