dinsdag 1 mei 2018

President Bouterse op bezoek bij zijn Braziliaanse collega Temer

Bouterse vergezeld van First Lady en ministers Pollack-Beighle, Getrouw, Soerdjan en Benschop

 
Op uitnodiging van president Michel Temer van Brazili vertrekken vandaag, dinsdag 1 mei 2018, president Desi Bouterse en de first lady, Ingrid Bouterse-Waldring, met een delegatie bestaande uit de minister van Buitenlandse Zaken Yldiz Pollack-Beighle, minister van Defensie Ronni Benschop, minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij Lekhram Soerdjan en minister van Justitie en Politie Stuart Getrouw. 

Tijdens dit bezoek zal de president morgen een bilaterale ontmoeting hebben met zijn collega Temer om met name de goede relatie tussen beide landen te bespreken en toekomstgerichte plannen uit te diepen. Ook zullen ze zich buigen over relevante regionale onderwerpen.

Tevens zullen er bilaterale gesprekken gevoerd worden tussen de ministers van Defensie, Landbouw, Veeteelt en Visserij, en Justitie en Politie en hun respectieve collega’s.

De First Lady zal een speciaal programma afwerken en met name bezoeken brengen aan vertegenwoordigers van het Braziliaans Fonds voor Onderwijs Ontwikkeling (FNDE, Fundo Nacional de Desenvolvimento da Educação) en de First Lady van Brazilië.

Voorts ligt het in de bedoeling gedurende dit bezoek enkele overeenkomsten te ondertekenen in het kader van onder ander de bevordering van investeringen, politionele samenwerking, ondersteuning van de landbouwsector en capaciteitsversterking.

De delegatie wordt donderdag terug verwacht in Suriname.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten