dinsdag 1 mei 2018

Brazilië gaat 1.46 miljard Amerikaanse dollar investeren in projecten in Iran

'We zien de Iraanse markt als een potentiële markt voor onze aanwezigheid'

(Bron foto: Tehran Times)

De Braziliaanse ambassadeur in Teheran (Iran), Rodrigo de Azeredo Santos, zegt dat zijn land 1.46  miljard Amerikaanse dollar gaat investeren in projecten in Iran, meldt de Tehran Times zondag 29 april 2018.

Santos maakte de opmerkingen zaterdag tijdens een ontmoeting met leden van de Kamer van Koophandel van Abadan, een stad in het zuidwesten van Iran. 'Een akkoord over de bancaire banden en valutakwesties is vereist voor de bevordering van bilaterale handel', stelde hij.

Eerder zei de Braziliaanse viceminister van Landbouw, Veeteelt en Voedselvoorziening Eumar Roberto Novacki, dat bankproblemen de belangrijkste belemmering vormen voor de uitbreiding van de handel tussen beide landen.

'Als we het probleem met het bankieren kunnen oplossen, zal dat voor beide partijen zeker veel voordelen hebben', zei Novacki tegen de Tehran Times. 'We zien de Iraanse markt als een potentiële markt voor onze aanwezigheid en ik geloof dat we onze relaties kunnen verbeteren', zei hij, eraan toevoegend, dat de aanwezigheid van Braziliaanse delegaties in Iran duidt op vastberadenheid om de banden te verbeteren.

De gouverneur van de Centrale Bank van Iran (CBI), Valiollah Seif, zei dat Amerikaanse standpunten tegen Iran, Iran de economische voordelen hebben ontnomen van de internationale nucleaire deal, meldde het persbureau Tasnim zondag.

(Suriname Mirror/Xinhua/Tehran Times)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten