dinsdag 1 mei 2018

Flatgebouw volledig ingestort na een hevige brand in de Braziliaanse stad São Paulo

Er zouden zeker één dodelijk slachtoffer en vier vermisten zijn

(Bron foto: Twitter)
Laatste jaren had het gebouw - een voormalig politiebureau - geen bestemming meer en woonden er zo'n vijftig families die het hadden gekraakt


In de Braziliaanse stad São Paulo is vandaag, dinsdag 1 mei 2018, een flatgebouw volledig ingestort na een hevige brand. De brandweer kan nog niets zeggen over het aantal slachtoffers, maar volgens lokale media zouden er zeker één dodelijk slachtoffer en vier vermisten zijn.

De laatste jaren had het gebouw - een voormalig politiebureau - geen bestemming meer en woonden er zo'n vijftig families die het hadden gekraakt. De brandweer verwacht meer slachtoffers te zullen vinden, maar het is nog de vraag hoeveel.


In São Paulo zijn nog zo'n 150 van dit soort gekraakte gebouwen, schat de brandweer. Ook dit gebouw was onveilig, waarschuwde de brandweer al eens. Naast de plek waar het gebouw stond, staan twee hotels. Alle mensen zijn daaruit geëvacueerd, net als uit een ander gebouw ernaast dat ook in brand heeft gestaan. Een beroemd kerkje dat er pal voor staat, is beschadigd.


De brandweer doet er alles aan om mensen van onder het puin te halen. Ook het leger en de civiele bescherming zijn ingezet om nog zoveel mogelijk levens te redden. Getuigen vertellen hoe mensen vanop de bovenverdieping nog riepen om hulp voor het gebouw instortte.



'De straten liepen vol wanhopige mensen', vertelt een receptioniste van een nabijgelegen hotel. De brand zou ontstaan zijn op de tweede of derde verdieping, waarna het vuur zich snel over het hele appartementsgebouw verspreidde.


De oorzaak van de brand is voorlopig onbekend en ook de dodental is momenteel onduidelijk. Het is niet bekend hoeveel mensen er aanwezig waren in het gebouw, maar volgens lokale media woonden er veel daklozen.

Het mediabedrijf O'Globo bericht dat de brand is ontstaan door een vechtend stel tijdens koken met alcohol.Onnauwkeurige kookmethodes worden in toenemende mate gebruikt, volgens de lokale media, na de recente stijging van de prijzen van gasflessen.


(Suriname Mirror/Het Laatste Nieuws/Folha de S. Paulo/Em/NOS/Globo)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten