dinsdag 1 mei 2018

Gemiddeld wordt in Bolivia om de twee dagen een vrouw vermoord....

Van januari tot en met maart van dit jaar zijn 37 moorden op vrouwen geregistreerd


Gemiddeld wordt in Bolivia om de twee dagen een vrouw omdat ze vrouw is vermoord, volgens gegevens uit het eerste kwartaal van 2018 van het Parket van het Openbaar Ministerie, waaruit blijkt dat van januari tot en  met maart van dit jaar 37 moorden op vrouwen zijn geregistreerd.

Tot 6 maart waren er 28 vrouwen vermoord, wat het macabere gemiddelde aantoont dat elke 56 uur een nieuw slachtoffer werd geregistreerd, vanwege een vrouw zijn, die haar leven verloor (volgens statistieken) in de handen van haar ex of huidige partner of persoon uit de gezinsomgeving.

Volgens de gegevens zijn de departementen (regio's) met de meeste slachtoffers La Paz en Santa Cruz, elk met 9 moorden. Ze worden gevolgd door Oruro en Cochabamba, elk met 5 moorden op vrouwen, Tarija met 4, Potosí met 3 en twee in Chuquisaca. Tot maart waren er alleen in Pando en Beni geen vrouwen gedood.

Een van de eerste macabere feiten was de moord op Carla Bellot, die op 1 januari werd vermoord door de broers León Fernández, die na het vermoorden van haar partner Jesús Cañisaire, haar vervolgens verkrachtte en haar met slagen doodde om de lichamen gooiden in de bedding van de Orvojahuira, in het San Simón-gebied van La Paz.



Ook tijdens de lange carnavalsvakantie werden drie andere gevallen geregistreerd in de stad El Alto, waar de Fuerza Especial de Lucha Contra la Violencia (FELCV) de dood van een 41-jarige vrouw  door schotwonden registreerde. De dader wordt verondersteld haar echtgenoot te zijn terwijl de vrouw in haar bed lag.

Een ander geval deed zich voor in een huis in het gebied van San Sebastián, waar de slachtoffers twee 17-jarige en 15-jarige zussen waren, die stierven nadat ze waren mishandeld door een familielid dat dronken was, met meer dan 10 steekwonden.

(Suriname Mirror/Eju/El Diario/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten