dinsdag 1 mei 2018

Jogi (VHP): ‘Kokosolie-Coproco-affaire om in te spelen op gevoelens Coroniaan’

'NII in het leven geroepen om burgers politiek te brainwashen'

'Men heeft geprobeerd te manipuleren om een paar stemmen voor de NDP in Coronie te kunnen winnen'


'De hele kokosolie-affaire is gebruikt om in te spelen op de gevoelens van de Coroniaan. Men wilde een beeld schetsen van hoe en welke wonderen een geweldig product van dit district onder deze regering verricht in het buitenland. Landelijk is de NDP teruggevallen, dus de NDP-voorzitter wil zijn partij middels leugens versterken', zegt VHP-Assembleelid Mahinder Jogi maandag 30 april 2018 in het Dagblad Suriname. 

Informatie van het Nationaal Informatie Instituut (NII) waarin gesteld wordt dat kokosolie uit Suriname van het merk Coproco tot de beste is uitgeroepen in de wereld, kan nog steeds niet zwart op wit bevestigd worden.

Volgens het NII zijn op 'de beurs in Duitsland' testen gedaan waarna deskundigen uit Amerika hebben aangewezen dat de kokosolie uit Suriname nu nummer één is in de wereld. Om welke beurs het gaat en wanneer deze is gehouden, is niet vermeld. Dit was op 4 april tijdens een persconferentie ook gezegd door president Desi Bouterse.

Het bericht van het NII is na kritische berichtgeving in De West van de overheidswebsite verwijderd. Jogi vindt dat de regering zich belachelijk heeft gemaakt door zich te gaan bemoeien in kwesties die niet onder haar taken behoren. Hierover zal hij zeker vragen stellen bij de eerstvolgende openbare vergadering in De Nationale Assemblee.

'Als het ook waar is, moet de regering niet proberen mee te vreten in andermans winst. Heeft Bouterse de kokosnoten zelf geschild en geperst? Laat de regering eigen kokosnoten planten, zoals zij dat had beloofd bij de behandeling van het Herstel- en Stabilisatieprogramma', aldus de politicus.

Jogi benadrukt, dat hij reeds bij de lancering van de NII-website ‘De Boodschap’ aangegeven had, dat dit instituut in het leven was geroepen om burgers politiek te brainwashen.

'Ik had dus gelijk. Aangezien zij geen bewijsstuk rond de kokosolie-affaire heeft kunnen leveren, kunnen wij concluderen, dat men geprobeerd heeft te manipuleren om een paar stemmen voor de NDP in Coronie te kunnen winnen. Ik vind dat een organisatie als het NII juist nauwkeurig moet zijn in haar berichtgeving, omdat het een verlengstuk is van de regering. Met de blunders van het NII geeft de regering juist toe, dat de instituten van Clifton Limburg niet werken en de informatie zijn doorslag niet vindt in de samenleving waardoor de kritiek op de regering maar toeneemt', aldus de VHP’er.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten