maandag 28 mei 2018

Woede in Brazilië vanwege met veel overheidsgeld gefinancierde tv-show over Miss Bumbum-verkiezing

Critici vinden het 'adembenemende domheid' nu het land zich in de ergste economische crisis in decennia bevindt


Grote verontwaardiging en woede in Brazilië nadat bekend werd gemaakt, dat rond 1.6 miljoen Amerikaanse dollar overheidsgeld wordt besteed aan het maken van een tv-show over de meest sexy billen van het land. Het geld werd betaald aan het productiebedrijf achter een nieuwe realityshow over de winnaars van de beroemde Miss Bumbum-verkiezing, die de mooiste billen van het land kiest. 

Maar, critici beschuldigden politici van 'adembenemende domheid' bij het beschikbaar stellen van het geld om de Braziliaanse vrouwenbil te promoten terwijl het land zich midden in de ergste economische crisis in decennia bevindt.

De jaarlijkse populaire Miss Bumbum-verkiezing bevindt zich in het achtste jaar en is het populairste schoonheidsspektakel van Brazilië, met vrouwen die de felbegeerde titel aannemen en beroemdheden worden van de ene op de andere dag.


Maar, er staat meer controverse te wachten, nu model en de 2015 winnares Suzy Cortez deel heeft genomen aan een controversiële cover-shoot van Playboy. Wanneer het tijdschrift volgende week op de markt verschijnt, zullen lezers beelden zien van haar 'betast' door een 'keeper' terwijl ze voetballen voor haar borsten houdt.



De verbluffende foto's komen op een moment dat de beweging #MeToo in volle gang is, maar de rondborstige schoonheid gelooft dat het 'te ver is gegaan'.





Suzy, 28, verklaarde dat er niets mis is met een 'kleine greep in  haar billen'. Ze zei: 'Ik vermoed dat sommige mensen het misschien aanstootgevend vinden. Maar, al dit gedoe is te ver gegaan. Ik ben ouderwets als het hierop aankomt - ik hou van de aandacht. 'Een katte-roep, een wolf-fluitje, een kleine greep van de bumbum ... doet niemand pijn. Een beetje seksuele aandacht is goed voor het ego! En ik ben dol op voetballers. Dus ik ben dol op deze shoot!'

Het model, die een die hard Barcelona fan is, is geen onbekende in controverse en veroorzaakte enige ophef in de voetbalwereld toen ze begon te flirten met Lionel Messi. Ze viel de middenvelder zo lastig, dat Messi en zijn vrouw gedwongen werden het model op social media te blokkeren.

Dit jaar lanceert de Miss BumBum-competitie ook versies van de competitie in Japan en Polen.

De documentaire Miss Bumbum is gefinancierd door het Nacional Cinema Agency (Ancine), een Braziliaanse overheidsinstantie die openbare middelen gebruikt voor het promoten van films en tv-series in eigen land. De nieuwe reality-serie, gefinancierd met publiek geld, dat wordt gemaakt voor de E! kanaal, heeft 13 afleveringen en de opnames beginnen op de dag van de Miss Bumbum finale in november.

Camera's volgen de oprichter van Miss Bumbum, Cacau Oliver, terwijl hij de winnares van de wedstrijd en tweede prijswinnaressen leidt tijdens hun nieuwe carrière als ambassadeur van de Braziliaanse bil over de hele wereld. Geproduceerd door Boutique Filmes, is de serie, die de vorm zal aannemen van een realityshow, een van de 200 projecten die dit jaar door het bureau zijn goedgekeurd.

Maar, het nieuws over de overheidsfinanciering van de show is op social media terechtgekomen, met veel vraagtekens bij de manier waarop geld kan worden gevonden om Braziliaanse billen te promoten

(Suriname Mirror/Daily Mail/Instagram)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten