maandag 28 mei 2018

SLM wijdt haar nieuwe aanwinst in, de Boeing 737-700 'District of Saramacca'


'We gaan niet ontkennen dat we het moeilijk hebben, maar we gaan een nieuw tijdperk in'



Door onder meer de kostprijs van de operatie te verlagen bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), moet het financieel beter gaan met het bedrijf. Vorig jaar bedroeg het verlies meer dan Srd 3 miljoen. 

'We gaan niet ontkennen dat we het moeilijk hebben, maar we gaan een nieuw tijdperk in. We weten dat we geen financiële ondersteuning zullen krijgen van de overheid en om het zelf te doen zijn er uitdagingen zoals de kostprijs naar beneden krijgen.' Dit zei Judith Redmount, waarnemend directrice van de SLM zaterdag op de Johan Adolf Pengelluchthaven bij de inwijding van de 'nieuwe' Boeing 737-700 'District of Saramacca'.


Clyde Cairo, onderdirecteur Commerciële Zaken van de SLM, zegt dat ook de dienstverlening zal worden verbeterd. Hij vertelt, dat een toestel aan de grond houden veel geld kost. 'We moeten een vliegtuig inhuren en bij vertragingen moeten we mensen compenseren.'

Cairo stelt dat behalve dat het bedrijf efficiënter zal werken, een belangrijk speerpunt zal zijn dat het voor betrouwbare operaties zal zorgen. 'Als je niet betrouwbaar bent, kost dat veel geld en het leidt tot imagoschade. Als we op dit gebied kunnen besparen, kunnen we heel veel winnen.'


De Boeing 737-700 moet onder meer ervoor zorgen, dat de vluchten in de regio, zoals op Miami, Curaçao en Trinidad en Tobago, gegarandeerd zijn. De maatschappij heeft nu drie vliegtuigen en volgens het bedrijf is de nieuwste aanwinst een voor Surinaamse begrippen zeer modern vliegtuig. Het is onder meer zuiniger in brandstofverbruik en kan langer aan een stuk door vliegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten