maandag 28 mei 2018

Chileense hoofdstad Santiago bouwt nieuw Chinatown-district

(Bron foto: Santiago  Times)
'Bedoeling is om een prachtige Chinese wijk te bouwen'


Een project om een nieuw Chinatown-district in de Chileense hoofdstad te bouwen, zal worden uitgevoerd met giften van Chinese bedrijven in het gebied, zei de burgemeester van Santiago, Felipe Alessandri, zaterdag 26 mei 2018.

'Het idee is om het dichter bij de realiteit te brengen ... we moeten het helpen (Chinatown) conformeren en het een typisch Oosters gevoel geven', zei Alessandri.

Xu Yiping, vertegenwoordiger van Chinese bedrijven en sleutelontwerper van het project, vertelde persbureau Xinhua dat het zijn bedoeling is om een prachtige Chinese wijk te bouwen, zodat lokale winkeliers er waardig en veilig kunnen werken.

Het project, deze week gepresenteerd aan de gemeenteraad van Santiago, omvat de constructie van twee 'paifang'-poorten, die de ingangen markeren en bezoekers verwelkomen. Bewegwijzering wordt in het Spaans en Chinees gemaakt, terwijl typische ontwerpen uit de millenniumkunstwerken in China daken, trottoirs en lichten zullen verfraaien.

Chinatown wordt meer dan 550 meter lang, te beginnen in Alameda, de belangrijkste verkeersader van Santiago, en eindigt in Gorbea Street, een gebied waar al tientallen Chinese winkels zijn.

Alessandri schatm dat het project 933 miljoen pesos (1.49 miljoen Amerikaanse dollar) gaat kosten en dat de bouw begint en eindigen in 2019.

(Suriname Mirror/The Santiago Times)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten