maandag 28 mei 2018

Waarom pronken met kop van een puma op social media

De puma is een beschermde diersoort.....


Soms kom je van die geposte foto's op Facebook tegen, waarbij je je simpelweg slechts afvraagt: waarom? Waarom de foto op social media posten? Neem nu deze foto, geplaatst door iemand (naam bekend bij Suriname Mirror) afgelopen zaterdag, 26 mei 2018, zonder verdere toelichting, dan slechts 'Teiger'.....😕 Het is dan ook niet bekend hoe en waar deze grote katachtige aan zijn einde is gekomen.

Het is dus de kop van een puma (poema, Puma concolor), een beschermde diersoort...

De Wet Dierenwelzijn en de Jachtwet zijn duidelijk over de handel, bejegening en het doden van alle dieren. Strenge regels zijn van toepassing op exotische en beschermde diersoorten.
Het is verboden beschermde dieren te vangen, te doden, pogen te vangen, pogen te doden, onder zich te hebben, dood of levend ten verkoop of ter aflevering voorhanden te hebben, te koop aan te bieden, te verkopen, te kopen, te verhandelen, ten geschenke te geven, af te leveren, te vervoeren, in te voeren, of uit te voeren.

Overigens, wie herinnert zich niet, de dode poema, aan zijn hals opgehangen, te koop aangeboden medio november 2017 langs de Afobakaweg.

De verkopers vroegen Srd 4.000 voor het dier.

Volgens getuigen, die voorbij gingen op de Afobakaweg, werd de poema in eerste instantie niet dood aangeboden, maar zou hij later door verstikking om het leven zijn gekomen.

Dat kon echter niet bevestigd worden.

(Suriname Mirror)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten