maandag 28 mei 2018

Vijftien personen aangehouden in Bigipan gebied

Zeven boten met inhoud in beslag genomen 


De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 mei 2018 een melding binnen, dat vissers bezig waren in het Bigipan gebied. De politie heeft toen postgevat bij de boothelling, die toegang geeft tot de Nickerierivier. Daar hebben agenten vijf vissersboten kunnen confisqueren met garnalen en netten. Dit meldt het Dagblad Suriname maandag 28 mei 2018.

Regiocommandant Widjaikoemar Oedit van het Korps Politie Suriname zegt, dat de mannen wel in het bezit waren van vergunningen, maar ze voldeden niet aan de vergunningsvoorwaarden. In de vergunning staat vermeld, dat de maaswijdte van een visnet minimaal een duim moet zijn en maximaal vier duim als men in het Bigipan gebied wil vissen. Volgens Oedit heeft men dit vastgesteld, althans opgenomen, in de voorwaarden om te voorkomen dat de populatie aangetast wordt. Deze groep maakte gebruik van een maaswijdte van 1 centimeter. 'Dat is dan vanzelfsprekend dat zij in strijd met de vergunningsvoorwaarden hebben gehandeld', zegt Oedit.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie werden de houder van de vergunningen alsook de kapiteins in verzekering gesteld.

De volgende ochtend werd het onderzoek voortgezet. Er werden toen nog twee boten, die dezelfde werkwijze hanteerden, in beslag genomen. De hoeveelheid in beslag genomen garnalen kon Oedit niet exact aangeven, omdat de telling en weging nog niet was afgerond.

De politie heeft in totaal 15 personen aangehouden van wie 8 in verzekering zijn gesteld. Er zijn in totaal 7 boten met inhoud in beslag genomen. De mannen die als handlangers op de boten werkten, gaan volgens Oedit vrijuit. Het onderzoek duurt voort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten