maandag 28 mei 2018

KKF: 'Het is wel onze taak om belangen van totale bedrijfsleven te behartigen'

Kamer van Koophandel en Fabrieken weerlegt kritiek bedrijfslevenorganisaties

'Bedrijfslevenorganisaties vertegenwoordigen in feite enge belangen'


De Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) vindt, dat op grond van haar taakstelling zij wel de belangen van het totale bedrijfsleven moet behartigen. Dit in contrast met de bedrijfslevenorganisaties die in feite enge belangen vertegenwoordigen. De KKF verwijst naar de landsverordening van 1910 over haar oprichting, waarin is opgenomen, dat zij de belangen van het bedrijfsleven moet behartigen, de werkzaamheid van het bedrijfsleven moet bevorderen en het 'bedrijfsleven moet vertegenwoordigen'. 

Dit antwoord komt, aldus de Ware Tijd vandaag, maandag 28 mei 2018, nadat de Vereniging Surinaamse Bedrijfsleven (VSB), de Algemene Aannemersvereniging (AAV), de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (Asfa), de Vereniging van Surinaamse Winkeliers (VSW) en Tours donderdag bij minister Stephan Tsang van Handel Industrie en Toerisme hadden aangegeven dat de KKF een publiekrechtelijk orgaan is en niet de vertegenwoordiger van het bedrijfsleven kan zijn.

De Kamer stelt nu in een verklaring, dat er, terwijl zij probeert de belanghebbenden altijd rechtstreeks te benaderen, aangekeken wordt tegen 'een attitude van achterdeurhandelen van organisaties die transparantie prediken'.

De Kamer van Koophandel en Fabrieken zegt verder, dat haar leden een gelijke stem hebben in de organisatie en consequent worden geconsulteerd bij inname van standpunten. 'Wij beperken ons niet tot bestuursclubjes en onderonsjes.'

De KKF schrijft, dat zij de verant-woordelijkheid draagt voor ongeveer dertigduizend belastingplichtige ondernemers, landelijk dwars door alle sectoren heen. Zij heeft daardoor weinig ruimte om zich te laten afleiden door enge belangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten