maandag 28 mei 2018

Kwaliteit van het HAVO- en VWO-onderwijs op Curaçao lijkt achteruit te gaan

(Bron foto)
Percentage geslaagden in het HAVO- en VWO-onderwijs toont een dalende trend


De kwaliteit van het HAVO- en VWO-onderwijs lijkt achteruit te gaan, gemeten naar de eindresultaten van de examens. Dit blijkt uit het door de Onderwijsinspectie gehouden discrepantieonderzoek. Daarbij mogen er niet te grote verschillen zijn tussen de gemiddelde resultaten van het schoolexamen (SE) en het centraal schriftelijk examen (CSE). Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 28 mei 2018.

Ook het gemiddelde behaalde cijfer voor zowel schoolexamens en het centraal schriftelijk examen zijn aanwijzingen voor de kwaliteit van de opbrengsten, zo stelt de schoolinspectie.

Uit het rapport ‘De staat van het onderwijs 2016-2017’ blijkt, dat het percentage geslaagden in het HAVO- en VWO-onderwijs een dalende trend toont. In de afgelopen vier jaar is het percentage geslaagden bij de HAVO met 6 procent en het VWO met 3,3 procent afgenomen.

Ook de scores zijn lager. De afgelopen vier schooljaren lag het landelijk gemiddelde cijfer voor het CSE bij havo onder de 6 en ook voor een groot deel van de vakken op het vwo. Verder is de gemiddelde discrepantie tussen het cijfer voor het CSE en het cijfer voor het SE voor alle scholen op de HAVO groter geworden en in het VWO kleiner.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten