maandag 28 mei 2018

Lid gewapende groep Oliver Sinisterra, 'Weiner', in Colombia gearresteerd

'Weiner ' verantwoordelijk voor verschillende aanslagen in Colombia en grensgebied Ecuador

(Bron foto: Twitter)


Een lid van de gewapende groep Oliver Sinisterra, verantwoordelijk voor verschillende aanvallen op veiligheidstroepen van de staat in Ecuador en Colombia, samen met de ontvoering en moord op verschillende Ecuadoranen, is gearresteerd. 

De Ecuadoraanse regering 'in het kader van de militaire en politieoperatie is Wainer Javier Valencia Malava, alias 'Weiner,' lid van de gewapende groep Oliver Sinisterra, die werd aangewezen door (de leider van de groep) alias 'El Guacho' als hoofd van de organisatie om huur te beheren van criminele activiteiten'.

Weiner werd op 25 mei 2018 opgepakt in het Colombiaanse departement Nariño, zei de Ecuadoraanse regering in een verklaring die zaterdag 26 mei werd vrijgegeven.


De verklaring maakt geen melding van het lot van de twee Ecuadoranen - Oscar Villacis en Katty Velasco - die midden april door de Oliver Sinisterra-groep zijn ontvoerd.

Eind april vroeg het Oliver Sinisterra-front Colombia en Ecuador om een staakt-het-vuren en een humanitaire corridor in ruil voor het teruggeven van de lichamen van de drie medewerkers van de krant El Comercio, die eerder dit jaar werden vermoord en voor het vrijlaten van Villacis en Velasco. Ecuador heeft nog niet publiekelijk op het verzoek gereageerd, maar het heeft de militaire en politie-operaties in het noordelijke grensgebied opgevoerd.


Volgens het nationaal communicatiesecretariaat van Ecuador is Weiner verantwoordelijk voor een aanval op een politiebureau in San Lorenzo, aan de noordgrens, en verschillende andere aanslagen in Colombia, waaronder bombardementen en moorden in de omgeving van Candelillas.

(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten