maandag 28 mei 2018

Sinds 3 mei nog geen enkele Venezolaanse olietanker gespot in Curaçaose havens

In mei 2018 kwamen voor Isla-slechts 9 tankers binnen, maar geen enkel schip uit Venezuela


Na 3 mei is er geen enkele Venezolaanse olietanker meer in de buurt van Curaçaose havens geweest, laat staan dat ze hebben aangemeerd. Dat laat Curaçao Ports Authority (CPA) vandaag, maandag 28 mei 2018, weten in het Antilliaans Dagblad.

Op donderdag 3 mei werden de eerste beslagleggingen door het Amerikaanse olieconcern ConocoPhillips (CP) op staatsoliemaatschappij Petróleos de Venezuela (PdVSA) toegestaan door de beslagrechters op Aruba (voor wat betreft Citgo Aruba Refining) en Sint Maarten (NuStar Terminal op Sint Eustatius).

De volgende dag, vrijdag 4 mei, gevolgd door het verlenen van verlof voor het leggen van conservatoir beslag onder derden, op goederen, aandelen en olievoorraden door het gerecht op Bonaire (Bopec) en hetzelfde op Curaçao (Refineria Isla Curazao).

Tegelijkertijd was er gerechtelijke toestemming om beslag te leggen op de lading olie van een hele reeks schepen die binnenkort zouden aanmeren in de havens of zich binnen de directe omgeving bevonden. De beslagen zijn voor een totaalbedrag van bijna 2.6 miljard dollar.

In mei 2018 kwamen tot nu toe voor de Isla-raffinaderij slechts 9 tankers binnen tegen nog 36 in dezelfde maand vorig jaar, maar geen enkel schip uit Venezuela.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten