maandag 28 mei 2018

Actievoerende truckers verwijderen hun vrachtwagens van aantal belangrijke wegen in Brazilië

Regering-Temer komt met voorstellen om de staking van het vrachtvervoer op te lossen


Vrachtwageneigenaren verwijderden hun voertuigen van een paar belangrijke wegen in Brazilië in  de nacht van zaterdag op zondag 27 mei 2018, terwijl lokale en federale overheden werkten aan een nieuw voorstel om een  ​​nationaal protest te beëindigen, dat een grote verstoring van het transport van onder andere granen en brandstof heeft veroorzaakt.

President Michel Temer had zondag in Brasília een ontmoeting met de ministers van zijn regering en met functionarissen op staatsniveau om voorstellen te bespreken om de staking van het vrachtvervoer op te lossen.

De voorstellen omvatten een korting van 10 procent op de dieselprijzen gedurende minstens 60 dagen. De federale overheid zou het door de staat gerunde oliemaatschappij Petrobras SA compenseren voor eventuele verliezen door verlaging van de prijzen.



Als een gebaar van goede wil begonnen vrachtwagens blokkades te verlaten op de federale weg Regis Bittencourt, de belangrijkste corridor die de zuidoostelijke en zuidelijke regio's van Brazilië met elkaar verbindt.

Lokale media meldden zondagmorgen dat brandstof in sommige grote steden van het land tankstations begon te bereiken. Maar, er waren nog steeds verschillende blokkades op belangrijke wegen in het land, waardoor de stroom van basisgoederen en fundamentele diensten zoals afvalinzameling werden belemmerd.

Oliearbeiders, die zeggen dat ze de protesten steunen en zich verzetten tegen het prijsbeleid van Petrobras, dat de internationale oliemarkt nauwlettend volgt, kondigden een staking aan bij raffinaderijen.

(Suriname Mirror/Reuters/EM.com.br/O Globo/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten