dinsdag 2 juni 2020

Vier Covid-19 patiënten op Intensive Care St. Vincentius Ziekenhuis

'De druk op de IC-verpleeg- kundigen is enorm hoog opgelopen'

'Gelukkig zijn intussen enkele verpleegkundigen van ‘s Lands Hospitaal beschikbaar gesteld'


Vier Covid-19 patiënten liggen momenteel op de Intensive Care van het St. Vincentius Ziekenhuis. Hun situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden door het behandelende team van intensivisten, artsen en verpleegkundigen, zegt algemeen directeur Manodj Hindori vanochtend, dinsdag 2 juni 2020, op Starnieuws. 

'De zorg op onze IC is maximaal opgeschroefd, waardoor de druk op de IC-verpleegkundigen enorm hoog is opgelopen. Door het tekort aan IC-verpleegkundigen draaien zij lange shifts in volledige beschermingspakken, die ook nog eens ongemakkelijk zitten. Ondanks vermoeidheidsverschijnselen is hun motivatie om goede zorg te verlenen aan de Covid- patiënten nog steeds hoog.'

'Gelukkig zijn er intussen enkele verpleegkundigen vanuit ‘s Lands Hospitaal beschikbaar gesteld. Vanaf dinsdag zullen ook drie Cubaanse verpleegkundigen ondersteuning komen bieden', legt Hindori uit.

'Ik ben enorm bezorgd over het escalerende aantal positieve Covid-19-gevallen in de gemeenschap. Het aantal Covid-19- patiënten dat intensieve zorg en een beademingsplek nodig heeft, zal naar verwachting de komende tijd ook drastisch toenemen. We moeten er rekening mee houden dat er landelijk een beperkte IC-capaciteit is. Daarom moeten we op alle manieren ervoor zien te zorgen dat een halt wordt toegeroepen aan de spreiding van het aantal Covid-19-gevallen. Vandaar, dat ik het toejuich dat de Covid-maatregelen van overheidswege worden aangescherpt, want we willen zeker niet dat we meer Covid-slachtoffers in onze samenleving zullen moeten betreuren.'

Gisteren alleen al zijn er 21 Covid-19 besmette personen bijgekomen. Het aantal actieve gevallen is gestegen naar 34. In totaal zijn 44 personen in Suriname positief getest. Hiervan zijn negen genezen terwijl één persoon is overleden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten